413
Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έσπευσε στο σημείο της επίθεσης | INTIMENEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Βομβιστική επίθεση στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 20:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/02/2021, 21:55
Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έσπευσε στο σημείο της επίθεσης
|INTIMENEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Βομβιστική επίθεση στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 20:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/02/2021, 21:55

Εμπρηστικούς μηχανισμούς τοποθέτησαν άγνωστοι αργά το απόγευμα της Τρίτης στα αυτοκίνητα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου και της συζύγου του, έξω από την κατοικία τους, στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 19:30 εξερράγη ο ένας μηχανισμός στο αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα και στον τοίχο της κατοικίας.

Κάτω από τα αυτοκίνητα βρέθηκαν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κλιμάκιο της ασφάλειας.

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης ανέφερε για την τρομοκρατική επίθεση:

«Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου δέχθηκε σήμερα διπλή επίθεση στο σπίτι και το αυτοκίνητό του. Επικοινώνησα εκ μέρους της κυβέρνησης με τον βουλευτή και του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου. Η πολιτεία θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η τρομοκρατία και οι υποστηρικτές της δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία».

Ανακοίνωση καταδίκης των δραστών της επίθεσης κατά του βουλευτή εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους. Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Την επίθεση κατά  του βουλευτή της ΝΔ καταδίκασαν με δηλώσεις τους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όχι όμως όλα με την ίδια ζέση.

Με 13 λέξεις η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνου είναι αυτονόητα καταδικαστέα».

Μέσω Twitter η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη για λογαριασμό του Κινήματος Αλλαγής.

Αίσθηση προκαλεί πάντως το σχόλιο του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου, είναι ενέργεια επικίνδυνη και καταδικαστέα, ενώ το μόνο που πετυχαίνει είναι να δίνει άλλοθι σε όσους επιδιώκουν την καταστολή, το χαφιεδισμό και την αστυνομοκρατία, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται κι ο ίδιος ο Κ. Μπογδάνος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...