276
Ο θάνατος της 20χρονης με καταγωγή από την Κω έχει σκορπίσει θλίψη σε όλο το νησί | aegeanews.gr

Εμπορικό Ναυτικό: Νεκρή 20χρονη δόκιμος μετά από ταξίδι στην Ινδία

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 17:51
Ο θάνατος της 20χρονης με καταγωγή από την Κω έχει σκορπίσει θλίψη σε όλο το νησί
|aegeanews.gr

Εμπορικό Ναυτικό: Νεκρή 20χρονη δόκιμος μετά από ταξίδι στην Ινδία

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 17:51

Τον θάνατο μιας 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού, η οποία ασθένησε κατά τη διάρκεια υπερατλαντικού εκπαιδευτικού ταξιδιού με δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αθήνας, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι λιμενικές Αρχές.

Οπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκε «την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου.

Η 20χρονη δόκιμος επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας, μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023».

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση, κατέληξε η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα ενημέρωσης της Κω, από όπου και καταγόταν, πρόκειται για τη Μαριάννα Τσίγκα, φοιτήτρια της σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, η οποία βρισκόταν σε υπερατλαντικό ταξίδι με εμπορικό πλοίο για να πάρει το δίπλωμά της.

Κατά το aegeanews.gr, η άτυχη κοπέλα αρχικά «αισθάνθηκε αδιαθεσία» στη διάρκεια του ταξιδιού, με την υγεία της να επιδεινώνεται γρήγορα, «πιθανότατα από κάποια λοίμωξη ή μικρόβιο».

Ο πατέρας της την παρέλαβε από την Αίγυπτο και ακολούθησε η διακομιδή της σε νοσοκομείο της Αθήνας. «Η υγεία της παρουσίασε ένα σκαμπανέβασμα, στην αρχή πήγαινε καλύτερα και ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν στην Κω, όταν παρουσιάστηκε ραγδαία επιδείνωση και τελικά η κοπέλα κατέληξε» την Κυριακή, προσέθεσε το ρεπορτάζ.

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία του νησιού, ενώ συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην 20χρονη την Τετάρτη, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, στο Ζηπάρι της Κω.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...