498
| Reuters / CreativeProtagon

Εμπαπέ κατά Λεπέν-Μπαρντελά: «Πρέπει όλοι να ψηφίσουν για να σταματήσουμε την καταστροφή»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2024, 11:06
|Reuters / CreativeProtagon

Εμπαπέ κατά Λεπέν-Μπαρντελά: «Πρέπει όλοι να ψηφίσουν για να σταματήσουμε την καταστροφή»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2024, 11:06

Ο Κιλιάν Εμπαπέ χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία «καταστροφικά», προτρέποντας τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες και να αποτρέψουν την απειλή μιας κυβέρνησης που θα ελέγχεται από την Εθνική Συσπείρωση, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, όταν ανοίξουν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο της Κυριακής 7 Ιουλίου.

Σε ακόμη μία από τις πολλές παρεμβάσεις των μελών της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας, ο αρχηγός της προειδοποίησε ότι η χώρα πρέπει να εξασφαλίσει πως το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα δεν θα μπορέσει να καταλάβει την εξουσία.

«Είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης», είπε o Εμπαπέ, όπως γράφει Guardian, όταν ρωτήθηκε για τις σκέψεις του σχετικά με το 33% των ψήφων που έλαβε η Εθνική Συσπείρωση της Λεπέν –και του Ζορντάν Μπαρντελά που θέλει να γίνει πρωθυπουργός– στον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα μας να πέσει στα χέρια αυτών των ανθρώπων. Είναι επιτακτικό. Είδαμε τα αποτελέσματα, είναι καταστροφικά. Ελπίζουμε πραγματικά ότι θα ανατραπούν. Οτι όλοι θα πάνε να ψηφίσουν και θα ψηφίσουν το σωστό κόμμα».

Ο Εμπαπέ τόνισε τη σημασία της προσέλευσης στις κάλπες «τώρα, πιο πολύ από ποτέ». Οι παίκτες της Εθνικής Γαλλίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε όσα συμβαίνουν στην πατρίδα τους και, σε αντίθεση με τους άγγλους ομολόγους τους, αρκετοί από αυτούς αισθάνονται άνετα να σχολιάζουν πολιτικά ζητήματα.

Μιλώντας τη Δευτέρα μετά τη νίκη των Γάλλων επί του Βελγίου, ο αμυντικός Ζιλ Κουντέ (που κατάγεται από το Μπενίν) είπε ότι είναι «απογοητευμένος» με το επίπεδο υποστήριξης σε ένα κόμμα που «επιδιώκει να αφαιρέσει την ελευθερία μας και να ακυρώσει το γεγονός ότι ζούμε μαζί». Δήλωσε ότι όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο, πρέπει να πειστούν να πάνε τώρα στις κάλπες για να διασφαλιστεί ότι η Ακροδεξιά δεν θα κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Πριν ξεκινήσει το τουρνουά, οι επιθετικοί Μάρκους Τουράμ και Ουσμάν Ντεμπελέ έκαναν παρόμοιες δηλώσεις, προτρέποντας όσους έχουν δικαίωμα ψήφου να το αξιοποιήσουν. Ο Μπαπέ υπερθεμάτισε, προσθέτοντας ότι «είναι ενάντια σε ακραίες απόψεις και ενάντια σε ιδέες που διχάζουν τους ανθρώπους».

Αυτά τα σχόλια των παικτών επικρίθηκαν από τον επικεφαλής της Εθνικής Συσπείρωσης, Ζορντάν Μπαρντελά. Ο Εμπαπέ, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με την κάτοχο του φετινού Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης, είναι ο μεγάλος σταρ της Εθνικής Γαλλίας και ένας άνθρωπος του οποίου η φωνή φέρει σημαντικό βάρος, κυρίως για τους νέους της χώρας.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει την Πορτογαλία στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, την Παρασκευή 5 Ιουλίου, και αυτό σημαίνει ότι ο Εμπαπέ, ο οποίος θα παίξει με μάσκα αφού έσπασε τη μύτη του στη φάση των ομίλων, θα αντιμετωπίσει έναν πρώην επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Θεωρείται ότι αυτή θα είναι πιθανώς η στιγμή που ο Εμπαπέ, ο οποίος είναι 25 ετών, θα πάρει τη «σκυτάλη» από τον 39χρονο θρύλο της Εθνικής Πορτογαλίας. «Είναι μοναδικός στο είδος του», είπε ο Εμπαπέ για τον Ρονάλντο. «Εχει διαμορφώσει το ποδόσφαιρο, έχει εμπνεύσει γενιές, έχει βάλει άπειρα γκολ. Μπορώ μόνο να του αποδώσω τα εύσημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...