348
Παλαιστίνιοι στα ερείπια της κατοικίας που επλήγη από ισραηλινό χτύπημα στη Ναμπλούς, την Τρίτη | REUTERS/Raneen Sawafta

Δυτική Οχθη: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε παλαιστίνιο στρατιωτικό διοικητή της Φατάχ

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2022, 12:59
Παλαιστίνιοι στα ερείπια της κατοικίας που επλήγη από ισραηλινό χτύπημα στη Ναμπλούς, την Τρίτη
|REUTERS/Raneen Sawafta

Δυτική Οχθη: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε παλαιστίνιο στρατιωτικό διοικητή της Φατάχ

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2022, 12:59

Τρεις Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων ένας υψηλόβαθμος διοικητής της οργάνωσης Φατάχ, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στη Ναμπλούς, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, την Τρίτη.

Η επιδρομή έγινε δύο ημέρες μετά το τέλος μιας φονικής ισραηλινής επιχείρησης στη λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Ναμπλούς και στη διάρκεια της οποίας ανταλλάχθηκαν πυρά ανάμεσα σε παλαιστίνιους ακτιβιστές και τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για δύο νεκρούς Παλαιστινίους: τον Ιμπραήμ αλ-Ναμπούλσι, υψηλόβαθμο αξιωματούχο των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ-Ακσα, ένοπλου κλάδου της οργάνωσης Φατάχ του Μαχμούντ Αμπάς, και έναν άλλο μαχητή.

Το πτώμα του Ιμπραήμ αλ-Ναμπούλσι μεταφέρθηκε από 10 ενόπλους στο νοσοκομείο Ραφίντια της Ναμπλούς, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας (αστυνομία, στρατός και υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών) ανακοίνωσαν πως πραγματοποίησαν επιδρομή εναντίον μιας κατοικίας όπου βρισκόταν ο Αλ-Ναμπούλσι, τον οποίο οι ισραηλινές αρχές θεωρούν ύποπτο για μια σειρά επιθέσεων εναντίον ισραηλινών στόχων.

Η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε πως έγινε χρήση μιας ρουκέτας εναντίον της κατοικίας.

Ισραηλινοί στρατιώτες στη διάρκεια της επιχείρησης στη Ναμπλούς – REUTERS/Mohamad Torokman

«Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν με ταραχοποιούς, οι οποίοι εκτόξευσαν πέτρες και εκρηκτικά εναντίον των (ισραηλινών) δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν ανοίγοντας πυρ. Υπήρξαν τραυματίες (Παλαιστίνιοι). Οι δυνάμεις αποχώρησαν από την πόλη και δεν υπάρχουν θύματα στις τάξεις μας», ανέφερε σε ανακοίνωση ο στρατός.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου έκανε λόγο για σφοδρές μάχες στην παλιά πόλη της Ναμπλούς, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης, παλαιστινιακού εδάφους το οποίο κατέχει από το 1967 το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, τραυματίσθηκαν επίσης 40 Παλαιστίνιοι, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, στη διάρκεια των συγκρούσεων που συνδέονται με την ισραηλινή επιχείρηση.

Η επιδρομή στη Ναμπλούς πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά το τέλος μιας φονικής ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης η οποία εξαπολύθηκε στη λωρίδα της Γάζας εναντίον της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

Σύμφωνα με παλαιστινιακό απολογισμό, κατά την επιχείρηση αυτή σκοτώθηκαν 46 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, ενώ εκατοντάδες τραυματίσθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που διήρκεσαν τρεις ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...