420
Ο κ. Τεμπονέρας (αριστερά) φαίνεται να έλαβε την πρωτοβουλία για την εκδήλωση που προκάλεσε συζητήσεις | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δυσφορία σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την εκδήλωση Τεμπονέρα – Χριστοδουλάκη – Αχτσιόγλου

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2024, 22:38
Ο κ. Τεμπονέρας (αριστερά) φαίνεται να έλαβε την πρωτοβουλία για την εκδήλωση που προκάλεσε συζητήσεις
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δυσφορία σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την εκδήλωση Τεμπονέρα – Χριστοδουλάκη – Αχτσιόγλου

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2024, 22:38

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες για την επικείμενη διεξαγωγή πολιτικής εκδήλωσης για την επόμενη ημέρα στον χώρο της Κεντροαριστεράς με ομιλητές τον Διονύση Τεμπονέρα, την Εφη Αχτσιόγλου και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, η οποία φέρεται να οργανώνεται με πρωτοβουλία του πρώτου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας, η εκδήλωση, με τίτλο «Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος; Μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων», δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως, ωστόσο δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν πως εκτός απροόποτου η συζήτηση έχει προγραμματιστεί για τις 13 Φεβρουαρίου.

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και πρώην γραμματέας του κόμματος, φέρονται να απάντησαν θετικά στην πρόσκληση του κ. Τεμπονέρα, ο οποίος θεωρείται και πόλος της νέας εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη.

Σύμφωνα με το dnews.gr η εκδήλωση έχει προκαλέσει δυσφορία στα ηγετικά επιτελεία σε Κουμουνδούρου και Χαρ. Τρικούπη, καθώς δεν είχαν ανάψει το «πράσινο φως» για κάποια πρωτοβουλία με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Την οργή της ηγεσίας της Κουμουνδούρου προκαλεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι στο ίδιο τραπέζι θα βρεθούν –εάν επαληθευτεί το ρεπορτάζ–  ο Διονύσης Τεμπονέρας και η Εφη Αχτσιόγλου, η οποία «πρωτοστάτησε» στην πρόσφατη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την ίδρυση της Νέας Αριστεράς.

Ενδεικτική, ίσως, της στάσης που τηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση έναντι των «αποστατών» είναι η «γραμμή» στα κομματικά Μέσα, με τους εργαζόμενους «Στο Κόκκινο» να καταγγέλλουν, πρόσφατα, περιορισμούς ακόμη και «στην επιλογή καλεσμένων στο ραδιόφωνο» –προφανώς όταν αυτοί εκπροσωπούν τον νέο πολιτικό φορέα.

Σε παρόμοια λογική αναμένεται να κινηθεί η Κουμουνδούρου και σε ό,τι αφορά την εκδήλωση όπου αναμένεται να συνυπάρξει δικό της στέλεχος με εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς. «Φέρεται να κλείνει στην κατεύθυνση του “σαμποτάζ” της εκδήλωσης, να μην παραβρεθούν δηλαδή στελέχη της σε αυτή, δείχνοντας έτσι την αποδοκιμασία της», έγραψε το Dnews.

Σε μία άλλη έκφραση αποδοκιμασίας, διαρροή του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλα Μέσα ανέφερε, πέραν του ότι δεν υπήρξε ενημέρωση από τον κ. Τεμπονέρα, ότι το κόμμα «ασχολείται με τα σημαντικά».

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ το βράδυ της Δευτέρας επίσης έκανε λόγο για ανησυχία στα δύο κόμματα. Στη Χαρ. Τρικούπη καταγράφηκε μάλιστα «σοβαρή ενόχληση», με πηγές του κόμματος του κ. Ανδρουλάκη να επιμένουν πως δεν υπάρχει –αυτή τη στιγμή– καμία προοπτική για συμπόρευση των λεγόμενων προοδευτικών δυνάμεων.

Στη Νέα Αριστερά, από την άλλη, δεν υπήρξαν «αναταράξεις», με τον φορέα να δηλώνει ανοιχτός στον πολιτικό διάλογο. Τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «μάχονται» για τη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις, το διακύβευμα είναι διαφορετικό, ενώ η κυρία Αχτσιόγλου μπορεί να περιοριστεί σε έναν «εύκολο» ρόλο, ασκώντας κριτική και στις δύο δυνάμεις, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...