189
Το λιμάνι του Καστελόριζου | Intime

Δύο συλλήψεις για κατασκοπεία σε Ρόδο και Καστελόριζο

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2020, 12:11
Το λιμάνι του Καστελόριζου
|Intime

Δύο συλλήψεις για κατασκοπεία σε Ρόδο και Καστελόριζο

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2020, 12:11

Δικογραφία με την κατηγορία της κατασκοπείας σχηματίστηκε σε βάρος δύο Ελλήνων από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της Ρόδου με το Καστελόριζο, ενώ ο δεύτερος εργάζεται στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι, που έχουν συλληφθεί, είναι μουσουλμάνοι το θρήσκευμα.

Η έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την ΕΥΠ και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Ο εργαζόμενος στο πλοίο, που ήταν υπό παρακολούθηση εδώ και μήνες, φέρεται να φωτογράφιζε τη διάταξη των ελληνικών πολεμικών σκαφών και να συγκέντρωνε άλλες πληροφορίες, τις οποίες μεταβίβαζε στον υπάλληλο του προξενείου.

Αν και αρχικά αρνήθηκε να μιλήσει, κατά την ανάκριση «έσπασε» και αποκάλυψε τη δράση του. Δεν είναι γνωστό αν εμπλέκονται και άλλοι σε αυτό το κατασκοπευτικό δίκτυο.

Από τις έρευνες που έγιναν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητοί υπολογιστές και στικάκια τα οποία έχουν σταλεί για ανάλυση.

Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία (παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. και του Α.Ν. 376/1936 περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...