275
Μαθήτρια στη Βρετανία κάνει self test πριν από την έναρξη του μαθήματος στο σχολείο | REUTERS /Jason Cairnduff

Δύο self tests την εβδομάδα για τους πολίτες της Βρετανίας

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2021, 14:07
Μαθήτρια στη Βρετανία κάνει self test πριν από την έναρξη του μαθήματος στο σχολείο
|REUTERS /Jason Cairnduff

Δύο self tests την εβδομάδα για τους πολίτες της Βρετανίας

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2021, 14:07

Ολοι οι πολίτες στην Αγγλία θα πρέπει να κάνουν τεστ κορονοϊού δύο φορές την εβδομάδα, ένα μέτρο που θα μας επιτρέψει «να μπορέσουμε να δούμε σύντομα τους ανθρώπους που αγαπάμε», όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, το μέτρο της «επίθεσης» στον κορονοϊό με τα self tests δεν θα είναι υποχρεωτικό, θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα βοηθήσει στην πρόληψη των εστιών μετάδοσης και θα οδηγήσει στη μείωση των νέων κρουσμάτων.

Τα τεστ θα προσφέρονται από την Τρίτη 6 Απριλίου στα παιδιά που θα πάνε στο σχολείο, όπως και στις οικογένειές τους, καθώς και σε όσους πρέπει να μεταβούν στον χώρο εργασίας.

Επιπλέον, έχει δοθεί το δικαίωμα στις εταιρίες με προσωπικό άνω των 10 ατόμων να κάνουν δωρεάν τεστ κατ’ οίκον στους εργαζoμένους τους, ένα μέτρο που θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον βρετανό υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ, οι κατ’ οίκον έλεγχοι θα βοηθήσουν την καταπολέμηση τυχόν τοπικών εξάρσεων του κορονοϊού.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι «καθώς συνεχίζουμε την πρόοδό μας στο πρόγραμμα εμβολιασμών και τον οδικό χάρτη προσεκτικής χαλάρωσης των περιορισμών, τα τακτικά τεστ καθίστανται ακόμη πιο σημαντικά, ώστε να μην πάνε χαμένες όλες αυτές οι προσπάθειες».

Ο υφυπουργός Υγείας Εντουαρντ Αργκαρ τόνισε από την πλευρά του ότι τεστ θα αποστέλλονται σε σπίτια ή επιχειρήσεις, ή θα μπορεί να τα παραλάβει ο πολίτης από τα φαρμακεία ή κέντρα διαγνωστικών εξετάσεων. Επίσης δήλωσε πεπεισμένος ότι οι πολίτες που θα είναι θετικοί, θα τεθούν αυτοβούλως σε απομόνωση.

Τη Δευτέρα ο κ. Τζόνσον αναμένεται να ηγηθεί υπουργικού συμβουλίου, κατά το οποίο θα οριστικοποιηθεί η νέα χαλάρωση των μέτρων από τις 12 Απριλίου, με το άνοιγμα καταστημάτων λιανικής, παμπ και εστιατορίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...