176
Η κακοκαιρία «Ηφαιστίωνας» έφερε θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δύο ρυμουλκά κοντά στο φορτηγό πλοίο που είναι ακυβέρνητο στο Μυρτώο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2020, 08:05
Η κακοκαιρία «Ηφαιστίωνας» έφερε θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δύο ρυμουλκά κοντά στο φορτηγό πλοίο που είναι ακυβέρνητο στο Μυρτώο

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2020, 08:05

Ρυμουλκό σκάφος βρίσκεται, από το βράδυ της Δευτέρας, κοντά στο φορτηγό πλοίο «AEOLOS», σημαίας νησιών Μάρσαλ, που λόγω απώλειας του πηδαλίου του βρίσκεται ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα, στο Μυρτώο Πέλαγος.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή (άνεμοι έντασης έως 10 μποφόρ) δεν διευκολύνουν τη ρυμούλκηση του πλοίου, γι’ αυτό στο σημείο αναμένεται και δεύτερο ρυμουλκό.

Το «AEOLOS» είχε αποπλεύσει με πλήρωμα 22 αλλοδαπούς από το λιμάνι Ντιλισκελεσί της Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα Σαν Νίκολας της Αργεντινής με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος.

Η θέση του πλοίου, μέσα στο μαύρο τετράγωνο, από το marinetraffic.com

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται, σύμφωνα με την ΕΜΥ, από το απόγευμα.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, ενώ κλειστές είναι και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...