362
Πύρινη κόλαση στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας | ΙΝΤΙΜΕnews

Δύο νεκροί στη μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2024, 09:47
Πύρινη κόλαση στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Δύο νεκροί στη μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2024, 09:47

Δύο απανθρακωμένες σοροί βρέθηκαν τα ξημερώματα από την ΟΠΚΕ στη μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Ελληνικό.

Οπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για τους δύο αγνοούμενους, ηλικίας 35 και 40 ετών αντίστοιχα, από το χωριό Ανω Πιτσά, που είχαν σπεύσει στην περιοχή για να βοηθήσουν.

«Δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές, αλλά κάτοικοι των χωριών που δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν», διευκρίνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Ανάστασιος Γκιόλης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφειάρχη, έχουν καεί πάνω από δέκα σπίτια στα χωριά της Κορινθίας.

 

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους, είχαν πάρει τις μοτοσικλέτες τους και είχαν κινηθεί προς το πύρινο μέτωπο. Τελευταία φορά επικοινώνησαν στις 21:30 της Κυριακής και έκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν.

Μάλιστα οι δύο είχαν στείλει και βίντεο από τη φωτιά στο σημείο όπου βρίσκονταν.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες καθώς η φωτιά που ξέσπασε στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, πήρε τεράστιες διαστάσεις λόγω και της αλλαγής του καιρού και της ενίσχυσης των ανέμων με ριπές που έφταναν έως και τα 8 μποφόρ

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς, αλλά αρκετές ενεργές εστίες.

Υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού, ενώ νωρίς το πρωί της Δευτέρας εστάλη και νέο μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη.

Συνολικά, δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι έξι οικισμών.

Στο σημείο έφτασαν να επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 15 ομάδες δασοκομάντος, 110 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνέδραμαν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και δυο μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...