380
O Μπάμπης Αναγνωστόπουλος συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων | INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ενα στυγερό έγκλημα, 16 χρόνια στη φυλακή και μετά τι;

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2021, 22:00
O Μπάμπης Αναγνωστόπουλος συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων
|INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ενα στυγερό έγκλημα, 16 χρόνια στη φυλακή και μετά τι;

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2021, 22:00

Και τώρα τι; Με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να ανεβαίνει και να κατεβαίνει με ατσάλινη ψυχραιμία τα σκαλιά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και να ζητά ήδη από νωρίς να μάθει από τον ανακριτή το πλαίσιο ποινής για τα αδικήματα που αντιμετωπίζει, είναι σαφές ότι το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στα ερωτήματα αναφορικά με την ποινική του μεταχείριση.

Με βάση τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, δηλαδή την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και τη δολοφονία του σκύλου της οικογένειας, ο 32χρονος πιλότος, όπως τον έμαθε το Πανελλήνιο, φλερτάρει με τα ισόβια, αθροιστικά και για τα δύο αδικήματα, καθώς θανάτωση του κατοικιδίου επισείει πλέον, ως κακούργημα, ποινή έως και 10 ετών κάθειρξης. Οπως εξηγούν στο Protagon έμπειροι νομικοί, εφόσον δεν του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, όπως η τέλεση της πράξης εν βρασμώ ψυχής, ο πραγματικός χρόνος έκτισης των ισοβίων είναι τα 25 χρόνια. Κατ’ ανώτατον και εφόσον η διαγωγή του είναι κόσμια εντός των φυλακών, ο Αναγνωστόπουλος αντιμετωπίζει πραγματική έκτιση 16 ετών στις φυλακές, ήτοι τα 3/5 της ποινής του.

Ολα αυτά, βεβαίως, είναι ακόμα σενάρια, καθώς δεν έχει απολογηθεί καν, ενώ δεν του έχει ασκηθεί δίωξη, αν και αυτό θεωρείται θέμα χρόνου με γνώμονα την ομολογία του.

Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με το αν με τον νέο Ποινικό Κώδικα ο Αναγνωστόπουλος θα εκτίσει ποινή μεγαλύτερη εν σχέσει με τον Νόμο Παρασκευόπουλου. Οι ίδιες νομικές πηγές εξηγούν ότι δεν αλλάζει κάτι για την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αν και προστίθεται πλέον και το δεύτερο κακούργημα για το κατοικίδιο. Και με τον νόμο Παρασκευόπουλου, όμως, ο πραγματικός χρόνος έκτισης θα ήταν και πάλι τα 3/5 των 25 ετών.

Τέλος, σύντομα θα υπάρξει απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων και για τη μικρή Λύδια, η οποία αυτές τις ημέρες συμπληρώνει το πρώτο έτος της ζωής της. Αυτή τη στιγμή είναι υπό την εποπτεία των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και ο Εισαγγελέας Ανηλίκων θα αποφανθεί εντός των ημερών αν θα μείνει με αυτούς ή αν θα πάει στην Αλόννησο, με την οικογένεια της άτυχης Καρολάιν.

Εδώ τίθεται ένα ακόμα ερώτημα: τι θα γίνει αν ο Αναγνωστόπουλος βγει στα 16 χρόνια, όταν η Λύδια θα είναι 17 ετών και άρα ακόμα ανήλικη; Νομικές πηγές, πάντως, εξηγούν ότι η κηδεμονία δεν του περιέρχεται αυτομάτως με την αποφυλάκισή του, ενώ από τα 14 έτη του παιδιού και πάνω συνεκτιμάται και η γνώμη του ως προς την κηδεμονία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...