237
Οι μετανάστες που είναι στην πλειοψηφία τους Αφγανοί αποβιβάστηκαν στο Καψάλι Κυθήρων | Δημήτρης Καπάνταης / Sooc

Δύο ιστιοφόρα με 170 μετανάστες στα Κύθηρα

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2022, 21:29
Οι μετανάστες που είναι στην πλειοψηφία τους Αφγανοί αποβιβάστηκαν στο Καψάλι Κυθήρων
|Δημήτρης Καπάνταης / Sooc

Δύο ιστιοφόρα με 170 μετανάστες στα Κύθηρα

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2022, 21:29

Δύο ιστιοφόρα με συνολικά 170 μετανάστες εντοπίστηκαν την Τετάρτη στα Κύθηρα. Το περιστατικό αυτό ήρθε λίγες μόνο ώρες μετά τη μεγάλη επιχείρηση των ελληνικών Αρχών για τη διάσωση των αιτούντων άσυλο που επί πολλές ημέρες ήταν εγκλωβισμένοι στον Εβρο, σε μία υπόθεση που έλαβε μεγάλες διαστάσεις και πίσω από την οποία το υπουργείο Εξωτερικών «είδε» απόπειρα της Τουρκίας «να εργαλειοποιήσει το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό».

Το πρώτο σκάφος, με 97 μετανάστες, προσάραξε τα ξημερώματα σε βραχώδη ακτή στον Πίσω Γυαλό Καψαλίου. Κάποιοι από τους μετανάστες εντοπίστηκαν από την Αστυνομία σε δρόμο των Κυθήρων και συνελήφθησαν από το Λιμενικό.

Μεταξύ των μεταναστών του πρώτου σκάφους είναι 93 αφγανοί υπήκοοι, ένας υπήκοος Πακιστάν και τρείς υπήκοοι Τουρκίας. Συνολικά 15 είναι γυναίκες και 82 άνδρες, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Sooc

Το δεύτερο σκάφος εντοπίστηκε το μεσημέρι στον μώλο του Καψαλίου.

Σε αυτό επέβαιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 73 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Ρώσοι. Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες εκτιμάται πως είναι υπήκοοι Ιράκ και Ιράν, κατά την ίδια πηγή.

Ολοι οι μετανάστες συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο χώρο στο νησί προκειμένου να γίνει η επίσημη καταμέτρησή τους.

Η τοπική ιστοσελίδα kythera.news, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα και φωτογραφίες από την άφιξη των μεταναστών που έφτασαν στα Κύθηρα το πρωί, μετέδωσε ότι στις προσπάθειες των Αρχών να συνδράμουν τους μετανάστες συμμετείχαν και ιδιώτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...