191
Η Μακένζι Σκοτ είναι πλέον μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου | YouTube

Δωρεές 4 δισ. δολ. κατά της πανδημίας έκανε η Μακένζι Σκοτ, πρώην σύζυγος του Μπέζος

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2020, 23:46
Η Μακένζι Σκοτ είναι πλέον μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου
|YouTube

Δωρεές 4 δισ. δολ. κατά της πανδημίας έκανε η Μακένζι Σκοτ, πρώην σύζυγος του Μπέζος

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2020, 23:46

Μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες, η Μακένζι Σκοτ, πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, δώρισε τέσσερα δισ. δολάρια σε οργανώσεις, όπως τράπεζες τροφίμων,  που επικεντρώνονται στις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Τον Ιούλιο, όπως σημειώνει ο Guardian, η Σκοτ είχε ανακοινώσει ότι είχε δωρίσει 1,7 δισ. δολάρια σε 116 ενώσεις. Από τότε, αύξησε σημαντικά το ποσό, δωρίζοντας άλλα 4,15 δισ. σε 384 ενώσεις. Συνολικά 6 δισ. δολάρια μέσα στη χρονιά που πέρασε ή περίπου το 10% της περιουσίας της.

Σε ανάρτησή της η Σκοτ εξηγεί ότι επέλεξε τις οργανώσεις που ενίσχυσε με κριτήριο τη δράση υπέρ ομάδων του πληθυσμού που έχουν πληγεί από την πανδημία, όπως οι γυναίκες και οι μειονότητες. Επιπλέον ενίσχυσε οργανώσεις που ασχολούνται με τις μακροχρόνιες επιπτώσεις από την οικονομική κρίση, όπως η επαγγελματική κατάρτιση και η πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Η περιουσία της Σκοτ ξεπερνά τα 60 δισ. δολάρια, γεγονός που την καθιστά τον 18ο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου. Όπως έχει δηλώσει η ίδια, σκοπεύει να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της.

Ηταν επί 26 έτη σύζυγος του Τζεφ Μπέζος,  ιδρυτή της Amazon και πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, με περιουσία που ξεπερνά πλέον τα 185 δισ. δολάρια, έναντι 113 πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...