360
Απευθυνόμενος στα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής ο Χάρης Δούκας δήλωσε «παρών» στις εξελίξεις | InTime News

Δούκας: «Μπαίνω μπροστά για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2024, 16:21
Απευθυνόμενος στα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής ο Χάρης Δούκας δήλωσε «παρών» στις εξελίξεις
|InTime News

Δούκας: «Μπαίνω μπροστά για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2024, 16:21

Την κάθοδό του στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ επισημοποίησε την Κυριακή, όπως είχε προαναγγείλει, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Τόνισε, μάλιστα, πως «σε πνεύμα ενότητας» συμφωνεί με τον οδικό χάρτη που παρουσίασε λίγο νωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, για εσωκομματικές κάλπες τον Οκτώβριο, και σε «μία ανοιχτή διαδικασία μελών και φίλων, που θα στείλει μήνυμα νίκης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε μία ιστορική καμπή. Είναι κάτι περισσότερο από μια κρίση, είναι η δύσκολη μετάβαση σε μια νέα φάση ανάπτυξης του Κινήματος» και πρέπει επομένως να δοθεί η μάχη της «επανεκκίνησης και αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ».

«Οχι για να κερδίσουμε τον Κασσελάκη, αλλά για να νικήσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτόν τον στόχο υπηρετεί η ανάδειξη νέας ηγεσίας» πρόσθεσε ο κ. Δούκας. «Δεν αναζητούμε ένα πρόσωπο, ένα Αρχηγό, ένα Μεσσία και δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες. Εκείνο που θέλουμε είναι ηγεσία, που θα ενώνει, θα εμπνέει, θα είναι προωθητής των Αλλαγών, θα μπορεί να λειτουργεί συλλογικά και συμμετοχικά (…). Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι. Λέω αυτό που αισθάνομαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ την στήριξη σας», συνέχισε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Δούκας επανέλαβε πως η όποια εξέλιξη δεν θα επηρεάσει τη θητεία του στον dήμο της Αθήνας. «Θέλω να δηλώσω ακόμα μια φορά και από το βήμα αυτό, ότι θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο γιατί αποτελεί δέσμευσή μου, αλλά γιατί αποτελεί ένα αμοιβαίο πλεονέκτημα τόσο για την πόλη όσο και για το Κίνημα. Το τοπικό συναντά το εθνικό και το εθνικό το τοπικό» σημείωσε.

Ως προς τη χρονικότητα της υποψηφιότητάς του –η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις ήδη από την προαναγγελία της– ο κ. Δούκας ανέφερε: «Κάποιοι όμως με ρωτούν. Γιατί τώρα; Είσαι δήμαρχος μόλις 6 μηνών. Γιατί να μην περιμένεις να περάσει χρόνος, να ωριμάσει το έργο και μετά να επιχειρήσεις την όποια μετάβαση; Απαντώ: Γιατί οι συνθήκες επιβάλλουν το πότε. Ο χρόνος έχει ρήξεις και ρωγμές, δεν είναι στατικός και ακύμαντος όπως κάποιοι νομίζουν. Τώρα εκτυλίσσεται με ραγδαίο ρυθμό η κρίση και η αποδόμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...