«Πάντοτε ανήκα σε αυτόν τον χώρο, διότι πιστεύω στη ρύθμιση, στην παρέμβαση και στον έλεγχο στην αγορά. Η διαίσθησή μου είναι ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί, εάν ενισχυθεί σημαντικά, να φέρει ξανά την ομαλότητα στη χώρα»: αυτό ανέφερε την Τρίτη ο Παναγιώτης Δουδωνής, συνταγματολόγος και νέος γραμμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, σε μια από τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ως προσωπική επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, στις αρχές του μήνα.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Δουδωνής εκτίμησε ότι το πολιτικό σκηνικό της χώρας «έχει φυγοκεντριστεί, καθώς, από τη μία, έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση με πολύ αρνητικό θεσμικό μπαράζ όταν ήταν κυβέρνηση – δεν γεννήθηκε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ- και από την άλλη μία κυβέρνηση που πηγαίνει προς μία κατεύθυνση ενός ανελεύθερου φιλελευθερισμού, μιας παγκόσμιας πατέντας».
Για τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων ο κ. Δουδωνής παρατήρησε πώς «υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του Κέντρου το οποίο ψήφισε ΝΔ (το 2019) και τώρα έχει κινηθεί προς μία αδιευκρίνιστη ψήφο. Και υπάρχει και ένα κομμάτι του Κέντρου που δεν είναι κοντά στη δική μας ιδεολογία, αλλά επειδή είναι φιλελεύθεροι πιστεύουν ότι η εξουσία χρειάζεται έλεγχο. Και αυτήν τη στιγμή η εξουσία της ΝΔ δείχνει μία εικόνα ανέλεγκτη και άρα ανεξέλεγκτη, γι’ αυτό και τείνουν προς το ΠΑΣΟΚ».
Αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών, ο ίδιος έκανε λόγο για «καταχρηστική επίκληση του απορρήτου από την κυβέρνηση, με σκοπό να θολώσει τα νερά για να αποφύγει το ευρωπαϊκό “χαστούκι”, γεγονός προβληματικό για τη λειτουργία της δημοκρατίας».
Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι δεν προσήλθαν για κατάθεση οι επιχειρηματίες Λαβράνος και Μπίτζιος, τονίζοντας με νόημα: «Είδα μάλιστα ότι η πλειοψηφία, και μάλιστα ο κ. Καραγκούνης, είπε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν Κυβέρνηση δεν είχε καλέσει μάρτυρα για την περίπτωση Καμένου. Δηλαδή, εδώ μιλάμε για έναν αγώνα για το ποιος είναι χειρότερος, η Κυβέρνηση ή η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός σε αυτό. Είναι κρίμα να βλέπουμε μία τέτοια διολίσθηση του πολιτικού λόγου».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News