194
Η εκκίνηση του 40ού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στον Μαραθώνα, το πρωί της Κυριακής | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΛΑΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Σε εξέλιξη ο 40ός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, με τη συμμετοχή 21.000 δρομέων

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2023, 09:53
Η εκκίνηση του 40ού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στον Μαραθώνα, το πρωί της Κυριακής
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΛΑΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Σε εξέλιξη ο 40ός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, με τη συμμετοχή 21.000 δρομέων

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2023, 09:53

Περίπου 21.000 δρομείς συμμετέχουν στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, του οποίου η εκκίνηση δόθηκε λίγα λεπτά μετά τις 09:00 το πρωί της Κυριακής και διεξάγεται υπό καλές καιρικές συνθήκες.

Πρώτοι ξεκίνησαν οι κορυφαίοι δρομείς του αγώνα, με τον Κενυάτη Εντουιν Κίπροπ Κίπτο να τερματίζει πρώτος στο Καλλιμάρμαρο στάδιο λίγο μετά τις 11:00. Ο Κίπτο σημείωσε μάλιστα νέο ρεκόρ διαδρομής, καλύπτοντας την απόσταση σε χρόνο 2 ώρες, 10 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο κόσμος χαίρεται με αυτό που κάνει. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλαν για τη διεξαγωγή του αγώνα. Τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ, τους εθελοντές, τους θεσμικούς φορείς, το ΕΚΑΒ, την αστυνομία και όλους όσους συνέβαλαν. Δεν θέλω να ξεχάσω κανέναν. Φυσικά, και τους χορηγούς μας. Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν εφικτό να γίνει αυτός ο αγώνας» δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Ο φετινός αγώνας έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς σηματοδοτεί, για πρώτη φορά από το 2019, την επιστροφή στη διοργάνωση των ελίτ αθλητών από διάφορα σημεία του πλανήτη.

Μπορείτε να δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εδώ, το σημερινό πρόγραμμα εδώ και τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...