293
Για μεγάλη επιτυχία μίλησε η υπουργός Εργασίας αναφερόμενη στον αριθμό των γιατρών που έκαναν αίτηση για την ένταξή τους στο ΕΣΙ των ΚΕΠΑ | INTIMEnews

Δόμνα Μιχαηλίδου: 1.200 γιατροί έκαναν αίτηση για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2024, 10:07
Για μεγάλη επιτυχία μίλησε η υπουργός Εργασίας αναφερόμενη στον αριθμό των γιατρών που έκαναν αίτηση για την ένταξή τους στο ΕΣΙ των ΚΕΠΑ
|INTIMEnews

Δόμνα Μιχαηλίδου: 1.200 γιατροί έκαναν αίτηση για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2024, 10:07

Με την ένταξη επιπλέον νευρολόγων, ψυχιάτρων και παιδοψυχιάτρων στο Ειδικό Σώμα Ιατρών (ΕΣΙ) των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), κάνουμε πράξη τη βελτίωση των υπηρεσιών πιστοποίησης της αναπηρίας, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των αναπήρων συμπολιτών μας, υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την ένταξη 700 ιατρών στο Μητρώο του ΕΣΙ των ΚΕΠΑ έως την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024.

Οπως έκανε γνωστό η κυρία Μιχαηλίδου, «περισσότεροι από 1.200 γιατροί άκουσαν το κάλεσμά μας και έκαναν αίτηση – κάτι που από μόνο του αποτελεί επιτυχία, όχι μόνο γιατί ο αριθμός υπερβαίνει τον στόχο που είχαμε θέσει, αλλά και γιατί επιβεβαιώνει τη δέσμευση του ιατρικού κόσμου στον όρκο του Ιπποκράτη».

«Αποφασίσαμε να δώσουμε την ολιγοήμερη παράταση», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, «προκειμένου οι γιατροί που έχουν υποβάλει αίτηση να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται και να προσελκύσουμε επιπλέον νευρολόγους, ψυχιάτρους και παιδοψυχιάτρους».

«Ολοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα προς το καλύτερο. Αυτό το κάνουμε πράξη σήμερα με τη βελτίωση των υπηρεσιών πιστοποίησης της αναπηρίας και την επιτάχυνση των διαδικασιών», τόνισε η υπουργός, για να προσθέσει:

«Ως υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προωθούμε την ισότητα και τη δικαιοσύνη, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι πολίτες απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη 700 ιατρών στο Μητρώο του Ειδικού Σώματος Ιατρών (ΕΣΙ) των ΚΕΠΑ παρατείνεται, μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και ώρα 23:59.

Οι ενδιαφερόμενοι ιατροί εισέρχονται με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.efka.gov.gr/el/aitese-delose-eggraphes-sto-metroo-eidikoy-somatos-iatron-esi και συμπληρώνουν τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης-δήλωσης, τα οποία περιλαμβάνουν τα βασικά στοιχεία ταυτότητάς τους και επικοινωνίας, καθώς και τα επιπλέον στοιχεία τους, όπως, για παράδειγμα, τίτλους σπουδών, λοιπά απαιτούμενα προσόντα, βαθμολογούμενα κριτήρια κ.λπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...