522
Kάμερα κλειστού κυκλώματος καταγράφει τον 43χρονο άνδρα να βγαίνει από το σπίτι του, λίγες στιγμές πριν από το αιματηρό συμβάν | YouTube / ΕΡΤ

Δολοφονία στη Χαλκίδα: Πού εστιάζουν οι Αρχές για τα κίνητρα της 39χρονης

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2024, 15:06
Kάμερα κλειστού κυκλώματος καταγράφει τον 43χρονο άνδρα να βγαίνει από το σπίτι του, λίγες στιγμές πριν από το αιματηρό συμβάν
|YouTube / ΕΡΤ

Δολοφονία στη Χαλκίδα: Πού εστιάζουν οι Αρχές για τα κίνητρα της 39χρονης

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2024, 15:06

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή η 39χρονη που με επίθεση με μαχαίρι τραυμάτισε θανάσιμα 43χρονο στη Χαλκίδα το πρωί του Σαββάτου. Στη συνέχεια οδηγήθηκε πίσω στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας όπου και παρέμεινε κρατούμενη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η γυναίκα δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις συνθήκες της δολοφονίας και για το πώς είχε στήσει καρτέρι στον 43χρονο άνδρα, ωστόσο φέρεται να βρίσκεται σε σύγχυση και τις επόμενες ώρες είναι πιθανό να ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ο δικηγόρος της δράστριας, Θέμης Κοντσιλίδης δήλωσε: «Είναι σοκαρισμένη, δεν έχει καταθέσει ακόμα, δεν έχει ομολογήσει την πράξη της. Είναι σοκαρισμένη.Το μόνο που μου έχει ζητήσει να προστατεύσει τα παιδιά της».

Θύμα και δραστήρια γνωρίζονταν από παλιά. Μάλιστα, σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, η 39χρονη παρενοχλούσε τον 43χρονο, ο οποίος σκεφτόταν να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

«Είμαι συντετριμμένη. Ηξερα ότι αυτή η γυναίκα παρενοχλούσε στο παρελθόν τον άντρα μου. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο», δήλωσε η σύζυγος του θύματος.

Ο Θανάσης Τάρτης, δικηγόρος της συζύγου του 43χρονου, ανέφερε τα εξής για το έγκλημα: «Δεν υπήρχε σχέση ερωτική μεταξύ θύτη και θύματος. Πρόκειται για μια άψογα σχεδιασμένη και εκτελεσμένη ενέργεια που δείχνει έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη οξυδέρκεια, με ιδιαίτερη λογική».

Η 39χρονη συνελήφθη αμέσως μετά το αιματηρό συμβάν και μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Χαλκίδας. Στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε και η σύζυγος του θύματος για να καταθέσει όσα είδε.

Το χρονικό των γεγονότων

Είναι λίγο πριν τις οκτώ το πρωί του Σαββάτου και κάμερα κλειστού κυκλώματος καταγράφει τον 43χρονο άνδρα να βγαίνει από το σπίτι του και να κατευθύνεται προς το αυτοκίνητό του. Ξαφνικά μια γυναίκα τον πλησιάζει και αρχίζει να τον μαχαιρώνει πισώπλατα μπροστά στα μάτια της συζύγου του, που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Ο 43χρονος επιχείρησε να διαφύγει, ωστόσο η 39χρονη συνέχιζε να τον μαχαιρώνει.

Οι αστυνομικοί τον βρήκαν σε εμβρυακή στάση με το μαχαίρι καρφωμένο στην αριστερή του ωμοπλάτη.

Η σύζυγός του, μάρτυρας της άγριας δολοφονίας, άρχισε να ουρλιάζει και ενημέρωσε την Αστυνομία.

«Ακούστηκαν κραυγές εδώ στη γειτονιά από μια γυναίκα. Αυτό που ακούσαμε ήταν ότι μια γυναίκα μαχαίρωσε έναν ανδρα αρχικά από την πίσω πλευρά…» ανέφερε γείτονας στην ΕΡΤ.

Καταγγελίες για συστηματική παρενόχληση

Η οικογένεια του θύματος κάνει λόγο για μια συστηματική παρενόχληση που κατέληξε σε αυτή τη στυγερή δολοφονία. Οπως υποστήριξαν συγγενείς του 43χρονου, μέσω του δικηγόρου τους, φαίνεται πως υπήρξαν πολλές οχλήσεις από το 2021.

Αυτή η παρενόχληση σταμάτησε λίγο καιρό μετά καθώς ο 43χρονος είχε ειδοποιήσει τόσο τη σύζυγό του όσο και τον σύζυγο της δράστιδος, που ήταν και οικογενειακός φίλος του θύματος, να αναλάβει να σταματήσει όλη αυτή η παρενόχληση.

Τις τελευταίες ημέρες η 39χρονη φέρεται να ξεκίνησε πάλι να τον ενοχλεί και να του στέλνει ακόμη και απειλητικά μηνύματα.

«Κλειδί» στην έρευνα το άνοιγμα των κινητών

Κατά το evima.gr, στα χέρια των Αρχών βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα του 43χρονου θύματος και της 39χρονης, τα οποία αναμένεται να ρίξουν «φως» στο κίνητρο της δολοφονίας.

Μέσω των κινητών τηλεφώνων οι Αρχές θα μπορέσουν να δουν τα μηνύματα που έχουν ανταλλάξει ο 43χρονος με την 39χρονη, τι κλήσεις υπήρχαν μεταξύ τους, αλλά και να διαπιστωθεί εάν όντως το θύμα δεχόταν απειλές από την 39χρονη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...