276
Φωτογραφία αρχείου | INTIMEnews

Δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: Πάνω από 50 συλλήψεις σε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2024, 09:47
Φωτογραφία αρχείου
|INTIMEnews

Δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: Πάνω από 50 συλλήψεις σε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2024, 09:47

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από το τμήμα Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Αττική σε σχέση με την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού της ΥΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, στα επεισόδια με χούλιγκαν στου Ρέντη, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 50 συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές!

Κατά την ίδια πάντα πηγή, έχουν γίνει έρευνες σε δεκάδες σπίτια αλλά και χώρους που σχετίζονται με άτομα που εμπλέκονται με το οπαδικό κίνημα.

Οι συλλήψεις έγιναν σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων, με τη σχετική δικογραφία που έχει σχηματιστεί να αφορά περισσότερους από 150 κατηγορούμενους.

Ολοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όχι μόνο για τη φονική επίθεση στου Ρέντη, αλλά και για άλλα οπαδικά επεισόδια στα οποία οι εμπλεκόμενοι φέρονται να είχαν οργανωτικό και εκτελεστικό ρόλο.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα για να τους αποδοθούν κατηγορίες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη.

Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Τη νύχτα της 7ης Δεκεμβρίου 2023, ο 31 ετών αστυνομικός είχε τραυματιστεί σοβαρά από ευθεία βολή ναυτικής φωτοβολίδας κατά τη διάρκεια επεισοδίων χούλιγκαν έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Υστερα από μεγάλη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας στις 27 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...