474
Εξονυχιστικές οι έρευνες για να εντοπιστούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ | George Vitsaras / SOOC

Δολοφονία Καραϊβάζ: Του έδωσαν τη χαριστική βολή πυροβολώντας ανάμεσα στα φρύδια

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2021, 12:48
Εξονυχιστικές οι έρευνες για να εντοπιστούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ
|George Vitsaras / SOOC

Δολοφονία Καραϊβάζ: Του έδωσαν τη χαριστική βολή πυροβολώντας ανάμεσα στα φρύδια

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2021, 12:48

Η πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στη σκιά της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, είχε ως στόχο να καταδείξει μεταξύ άλλων την προτεραιότητα. Για την κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ αποτελεί πλέον θέμα τιμής η εξιχνίαση του εγκλήματος και η προσαγωγή των ενόχων στη Δικαιοσύνη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος κλήθηκε εκτάκτως στο πρωθυπουργικό μέγαρο το πρωί του Σαββάτου, για να ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις ανέφερε ότι «με ρητή εντολή» του Πρωθυπουργού «θα επισπευστούν οι έρευνες».

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε συγκεκριμένα:

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική του ιδιότητα στην περίπτωση αυτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος. Πριν από λίγο συναντήθηκα και ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό. Με ρητή του εντολή θα επισπευστούν οι έρευνες. Η Ελλάδα σε κάθε στατιστική είναι μια χώρα που έχει πολύ μικρό ποσοστό ανθρωποκτονιών σε όλη την Ευρώπη, είναι μια ήσυχη, ασφαλής και φιλήσυχη χώρα. Η Ελληνική Πολιτεία, η Ελληνική Δημοκρατία αποδίδει ιδιαίτερο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και στην προστασία των δικαιωμάτων. Πολύ γρήγορα λοιπόν, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να επιληφθεί αυτή. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ».

O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά τη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (INTIMENEWS)

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για «επαγγελματίες δολοφόνους» που έδρασαν οργανωμένα: μόλις ο δημοσιογράφος του Star και του ιστότοπου bloko.gr, στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του στον Αλιμο και αποβιβάστηκε απ’ αυτό τον πλησίασαν οι δύο δράστες, που επέβαιναν σε ένα σκούτερ σκούρου χρώματος.

Οπως έγραψε ο Γιάννης Σουλιώτης στο kathimerini.gr, o οδηγός της μοτοσικλέτας φορούσε κράνος και ο συνεπιβάτης στρατιωτικού τύπου, χακί τζάκετ με κουκούλα, χειρουργική μάσκα και γυαλιά ηλίου. Τον Γιώργο Καραϊβάζ πυροβόλησε ο συνεπιβάτης, ενώ στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν τελικά 13 κάλυκες διαμετρήματος 9 mm, με τις αρχές να αναφέρουν πως χρησιμοποιήθηκε ένα πιστόλι.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο άτυχος δημοσιογράφος δέχτηκε περισσότερες από έξι σφαίρες και μάλιστα ο εκτελεστής τού έδωσε τη χαριστική βολή πυροβολώντας τον ανάμεσα στα φρύδια.

«Πρόκειται για οργανωμένη εκτέλεση από επαγγελματίες δολοφόνους», ανέφεραν τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση.

Από νωρίς τρο πρωί του Σαββάτου κλιμάκια αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών άρχισαν την αναζήτηση βίντεο από κάμερες ασφαλείας κα μαρτυρίες αυτοπτών κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησε ο δημοσιογράφος από τον τηλεοπτικό σταθμό Star, όπου εργαζόταν, μέχρι το σπίτι του στον Άλιμο.

Από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες και τις βολίδες θα προκύψει εάν το πιστόλι του εκτελεστή είχε σιγαστήρα ή όχι.

Πιθανόν ο εκτελεστής άρχισε να πυροβολεί πριν το σκουρόχρωμο σκούτερ να ακινητοποιηθεί πλήρως. Στη συνέχεια, ο οδηγός παρέμεινε στη μοτοσικλέτα και ο συνεπιβάτης κατέβηκε και πυροβόλησε τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Στο σημείο υπήρχαν υπάλληλοι του Δήμου που είδαν τη σκηνή της δολοφονίας και κατέθεσαν σχετικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...