Το ρόλο ακόμη τριών προσώπων, εκτός από τους δύο συλληφθέντες, εξετάζουν οι Αρχές στην υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γώργου Καραϊβάζ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, συνολικά πέντε ονόματα περιλαμβάνονται στη δικογραφία: οι δύο είναι οι συλληφθέντες, ενώ για τους άλλους τρεις, μολονότι τα ονόματά τους είναι στη δικογραφία, δεν υπάρχουν ακόμα ικανά επιβαρυντικά στοιχεία ώστε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.
Οι δύο συλληφθέντες είναι ένας 40χρονος μποντιμπίλντερ ο οποίος έχει κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σωματική βλάβη και απειλή, και ο 48χρονος αδελφός του, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστεία το 2012 μαζί με τον 40χρονο και δύο ακόμα άτομα.
Σε ό,τι αφορά τα άλλα τρία πρόσωπα, πρόκειται για:
- Εναν 53χρονο, ο οποίος επονομάζεται «θαμνάκιας», «μεγάλος» ή «τρελός» και εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα ήταν συγκατηγορούμενος με κάποιους από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ τον Ιούλιο του 2020 είχε γίνει και ο ίδιος στόχος απόπειρας ανθρωποκτονίας έξω από ένα πάρκινγκ ενός ζαχαροπλαστείου στη Βούλα και είχε γλιτώσει γιατί κατέφυγε στο θωρακισμένο του όχημα. Η εμπλοκή του στην υπόθεση έχει να κάνει με μια «καραμπόλα ενδιάμεσων» για την προμήθεια των καρτών SIM των «επιχειρησιακών» κινητών τηλεφώνων από το Μπαγκλαντές που αγοράστηκαν από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Πανόρμου και χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας.
- Εναν 54χρονο, φερόμενο ως οδηγό του βαν που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε την παραμονή, αλλά και την ημέρα της ανθρωποκτονίας. Κι αυτός έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία, και εκβίαση, και ήταν συγκατηγορούμενος με τον «θαμνάκια».
- Εναν 50χρονο «βοηθό», ο οποίος δεν έχει κατηγορηθεί για οποιαδήποτε αιτία, και κατέχει νόμιμη άδεια κυκλοφορίας.
Ο διάλογος του 40χρονου με συγγενή του που τον… «έκαψε»
Αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος ενός εκ των συλληφθέντων, του 40χρονου, με συγγενή του την ημέρα της σύλληψης, στις 26 Απριλίου, τον οποίο έφερε στο φως το ίδιο Μέσο.
Ο 40χρονος προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί το βαν βρέθηκε στον Αλιμο και να δημιουργήσει άλλοθι επειδή ξέρει ότι παρακολουθείται με τον αδελφό του, ωστόσο η συγγενής φαίνεται να το… καταρρίπτει, επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.
Ο επίμαχος διάλογος έχει ως εξής:
40χρονος : Μα ο Σ. έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια, για να πάρουμε καθαρισμούς εκεί που ήμασταν μαζί.
Συγγενής: Στον Αλιμο;
40χρονος: Ναι.
Συγγενής: Οχι καλέ, ποιος τα λέει αυτά;
40χρονος: Εγώ, ποιος τα λέει; Ολο αποφράξεις είναι εκεί πέρα τι μου λες ρε.
Συγγενής: Αλλο είναι μέσα, ίντερνετ αγόρι μου, το έχει βάλει. Δεν έχει από… Στον Αλιμο δεν έχει.
40χρονος: Και από φυλλάδια, έχει πάρει (…) δουλειά από εκεί.
Συγγενής: Ααα, δεν ξέρω. Εγώ νομίζω δεν υπάρχουν δουλειές εκεί γιατί με ένα αμάξι δεν το κάνεις αυτό, να πηγαίνεις για μια δουλειά εκεί. Οχι αγόρι μου. Οχι δεν έχει. Οχι, όχι στο λέω εγώ αυτό είναι σίγουρο, στο λέω εγώ, από εκεί δεν έχει.
40χρονος: Ναι.
Συγγενής: Οχι, όχι, όχι.
Υπενθυμίζεται ότι οι δυο συλληφθέντες για την οργανωμένη δολοφονία του δημοσιογράφου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή την Τετάρτη.
Η ΕΣΗΕΑ για την πρόοδο στην έρευνα για την δολοφονία Καραϊβάζ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρέτισε το Σάββατο, την επομένη της γνωστοποίησης των δύο συλλήψεων για την υπόθεση και ημέρα των επίσημων ανακοινώσεων από την ΕΛ.ΑΣ. για τις εξελίξεις, «την πρόοδο στις έρευνες για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ».
«Η σύλληψη των δυο φερόμενων ως δραστών είναι σημαντικό βήμα για την αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών και όλων των πτυχών της υπόθεσης», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή της η Ενωση Συντακτών, η οποία «ελπίζει ότι, έστω και 2 χρόνια μετά, θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση που αποτελεί αγκάθι στη λειτουργία της Δημοκρατίας, βασικό πυλώνα της οποίας αποτελεί η ενημέρωση».
Το σωματείο των δημοσιογράφων προσέθεσε ότι «από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας, δεκάδες δημοσιογραφικές ενώσεις σε όλο τον κόσμο εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια τού Γ. Καραϊβάζ και απαίτησαν την άμεση αποκάλυψη, σύλληψη και καταδίκη των δραστών».
Πλέον «η διεθνής δημοσιογραφική οικογένεια αναμένει τις εξελίξεις για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την καταδίκη φυσικών και ηθικών αυτουργών ώστε να αποκατασταθεί αίσθημα ασφάλειας στους έλληνες δημοσιογράφους αλλά και να βελτιωθεί η κατάταξη της χώρας στις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου και το κράτος δικαίου».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News