146
Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου στο σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου | Intime

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στήριξη από διεθνείς ενώσεις δημοσιογράφων ζητεί η ΕΣΗΕΑ

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2021, 22:24
Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου στο σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου
|Intime

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στήριξη από διεθνείς ενώσεις δημοσιογράφων ζητεί η ΕΣΗΕΑ

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2021, 22:24

Επείγον μήνυμα προς τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων απέστειλε την Παρασκευή η ΕΣΗΕΑ, «ζητώντας την εκ μέρους τους στήριξη των Ελλήνων δημοσιογράφων, που συγκλονισμένοι αντιμετωπίζουν την τραγική είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ».

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, δήλωσε συγκλονισμένη από την εκτέλεση του δημοσιογράφου ενώ επισημαίνει ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι: Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News