388
Ατομα αποσπάστηκαν από το σώμα της πορείας και κινήθηκαν προς την περιοχή των Εξαρχείων στήνοντας οδοφράγματα με κάδους, στους οποίους έβαλαν φωτιά | InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: 35 προσαγωγές για τα επεισόδια σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 23:35
Ατομα αποσπάστηκαν από το σώμα της πορείας και κινήθηκαν προς την περιοχή των Εξαρχείων στήνοντας οδοφράγματα με κάδους, στους οποίους έβαλαν φωτιά
|InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: 35 προσαγωγές για τα επεισόδια σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 23:35

Τις 19 έφτασαν οι προσαγωγές που έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια αλλά και πριν από τις πορείες στην Αθήνα –η μία έλαβε χώρα το μεσημέρι και η δεύτερη ξεκίνησε στις επτά το απόγευμα– για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της ΕΛ.ΑΣ.

Τις 16 έφτασαν οι προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη όπου επίσης επικράτησε ένταση το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και δύο αστυνομικοί.

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας η Αστυνομία ενημέρωσε για τα εξής:

«Την 18.00 ώρα σήμερα (Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022), με πρωτοβουλία διαφόρων οργανώσεων και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε σταδιακή συγκέντρωση (8.000) περίπου ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι συγκεντρωμένοι αφού κατέλαβαν το οδόστρωμα της Πανεπιστημίου έμπροσθεν των Προπυλαίων, πορεύθηκαν μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος, Οθωνος, Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Ο κύριος όγκος της πορείας, με σταδιακές αποχωρήσεις προς την περιοχή των Εξαρχείων, κατέληξε στην Πλατεία Ομονοίας την 20:30.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας πραγματοποιήθηκαν σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο που κινήθηκε η πορεία.

Περί ώρα 20:15, όταν η κεφαλή της πορείας διήλθε στη συμβολή της Πανεπιστημίου και Μπενάκη, (1.000) άτομα αποσπάστηκαν από το σώμα της πορείας και κινήθηκαν κατά ομάδες μέσω της οδού Μπενάκη προς την περιοχή των Εξαρχείων, στήνοντας οδοφράγματα με αντικείμενα και κάδους, στους οποίους έθεσαν φωτιά.

Τα ανωτέρω άτομα εκδήλωσαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην Πλατεία Κάνιγγος και στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Αραχώβης με ρίψεις μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, με τις διατεθειμένες αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση των αναγκαίων μέσων.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 19 άτομα και την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Στην ανακοίνωση για τις προσαγωγές μετά το πέρας των συγκεντρώσεων στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκαν τα παρακάτω:

«Απογευματινές ώρες σήμερα (06-12-2022), πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλογικοτήτων, όπου συμμετείχαν περίπου 6.500 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Μετά το τέλος των πορειών, ομάδα ατόμων κινούμενη στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου και της Ανω Πόλης, τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες κ.λ.π.), φωτοβολίδων, καθώς και αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων, καθώς επίσης έθεσαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News