1051
Φωτογραφία από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. την Πέμπτη σε συνδέσμους οπαδών του ΠΑΟΚ | SOOC

Δολοφονία Αλκη: Θέμα ωρών η σύλληψη των συνεργών του 23χρονου – Κράτησε την ομερτά των χούλιγκαν

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2022, 10:50
Φωτογραφία από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. την Πέμπτη σε συνδέσμους οπαδών του ΠΑΟΚ
|SOOC

Δολοφονία Αλκη: Θέμα ωρών η σύλληψη των συνεργών του 23χρονου – Κράτησε την ομερτά των χούλιγκαν

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2022, 10:50

Θέμα ωρών φέρεται να είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σύλληψη των συνεργών του 23χρονου συλληφθέντος για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού – συνολικά έξι άτομα, τα οποία, κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία.

Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της οικογένειας του Αλκη, Αλέξης Κούγιας, προαναγγέλλοντας καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο ποινικολόγος άφησε υπόνοιες για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τον φερόμενο δράστη της δολοφονίας, λέγοντας: «Εμαθα ότι δικηγόρος του ανέλαβε ένας εκ των αξιολογότερων δικηγόρων της Θεσσαλονίκης (σ.σ. ο Θεόδωρος Σιμόπουλος), γιος παλιού αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Τον εκτιμώ πάρα πολύ, τον γνωρίζω από τα πρώτα του βήματα, ο πατέρας του ήταν ένα κόσμημα της Δικαιοσύνης. Επίλεκτος δικηγόρος. Ο συγκεκριμένος δράστης όμως είναι από τους κατηγορούμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτού του επιπέδου δικηγόρο».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κούγιας εκτίμησε ότι «ο διαχωρισμός της δικογραφίας είναι μια πολύ ευνοϊκή λύση για τον δράστη». «Σε αυτόν τον χώρο βρέθηκαν πάρα πολλά όπλα, που δεν ανήκουν σε έναν. Αυτή είναι μια αφετηρία της σκέψης μου. Θα μιλήσουμε περισσότερο και υπεύθυνα όταν έχουμε περισσότερα στοιχεία. Μου κάνει εντύπωση ότι χωρίστηκε η δικογραφία όσον αφορά τα όπλα. Εχω πολλούς προβληματισμούς για αυτό. Δεν επρόκειτο να παραγραφεί η υπόθεση. Θα μιλήσω για αυτό τη Δευτέρα, αφού πάρω τη δικογραφία. Εχω μια σκέψη που έχει να κάνει με αυτούς τους συνδέσμους οπαδών, που είναι εγκληματικές οργανώσεις», θέλησε να συμπληρώσει.

«Δυστυχώς, με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας δεν έχουμε δικαίωμα να έχουμε πρόσβαση στην δικογραφία. Ούτε εγώ ούτε η οικογένεια γνωρίζουμε κάτι παραπάνω για τη σύλληψη του 23χρονου ή για την τιμωρία του για όσα βρέθηκαν στον σύνδεσμο φιλάθλων», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του Αλκη.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών θα πρέπει να αναμένονται ίσως και εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δύο εξ αυτών είναι σεσημασμένοι χούλιγκαν και έχουν συλληφθεί ξανά για περιστατικά βίας. Κατά τις ίδιες πάντα πηγές, πρόκειται για μέλη της νεοναζιστικής «φράξιας» οπαδών με «πυκνή δράση» σε επεισόδια όπως αυτά στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και την επίθεση κατά του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Μάλιστα, ένας από τους ταυτοποιηθέντες φέρεται να είναι γνωστός χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, που ξεχωρίζει από τη σωματική του διάπλαση (γυμνασμένος με ύψος 1,85-1,90) και διακρίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας.

Στο σχετικό ρεπορτάζ του, ο τηλεοπτικός σταθμός Open ανέφερε ότι στις έρευνες συμμετέχει πλέον και η ΕΥΠ.

Οσον αφορά την πορεία των ερευνών, όπως έγινε γνωστό, φέρεται να έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματα του 23χρονου στο όπλο της δολοφονίας –το ινδονησιακό μαχαίρι «Καράμπιτ», το οποίο βρέθηκε δίπλα σε κάδο, στον τόπο του εγκλήματος. Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, το μαχαίρι έχει ίχνη του δράστη, αλλά και το αίμα του 19χρονου Αλκη.

Ως επιπλέον αποδεικτικό στοιχείο αξιοποιείται από την Αστυνομία και ένα ρόπαλο που βρέθηκε δίπλα στο σημείο της δολοφονίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο ρόπαλο έχουν εντοπιστεί στοιχεία τόσο του θύματος όσο και του 23χρονου συλληφθέντος.

Την Πέμπτη, κοντά στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Αλκης από τα χτυπήματα των χούλιγκαν, βρέθηκε από οδοκαθαριστή ένα ακόμα μαχαίρι, μια ματσέτα, η οποία εξετάζεται αν επίσης χρησιμοποιήθηκε στη επίθεση.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβαν την υπόθεση έχουν πλέον στα χέρια τους και την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων το βράδυ της δολοφονίας από τα κινητά του 23χρονου και των συνεργών του. Σύμφωνα με το Open, στα τηλεφωνήματα αυτά έχει μιλήσει με 10-15 άτομα, ανάμεσά τους και κάποια που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., τέλος, φέρεται να είναι ένα ακόμη βίντεο, όπου καταγράφεται πολύ πιο καθαρά (από ό,τι στο βίντεο που έχει ήδη το φως της δημοσιότητας) η άγρια δολοφονία. Οπως ανέφερε στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων ο ΑΝΤ1, αυτό ήταν και το υλικό που συνέβαλε τα μέγιστα στην ταυτοποίηση των δραστών.

Εν τω μεταξύ, κατά τις νέες εφόδους που πραγματοποίησε η Αστυνομία  σε συνδέσμους οπαδών στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν δύο ακόμη υπεύθυνοι συνδέσμων, 43 και 36 ετών, αντίστοιχα.

Πρώτο βασικό επιβαρυντικό στοιχείο, άλλωστε, που βρέθηκε πάνω στον 23χρονο συλληφθέντα ήταν τα κλειδιά του συνδέσμου των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού 39, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν από αναδιπλούμενους σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός και κροτίδες, μέχρι φτυάρια, σφυριά, δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.

Την Πέμπτη, κατά την κατάθεσή του στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο (σ.σ. που επέβαλε στον 23χρονο ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τριών μηνών χωρίς αναστολή, για τα ευρήματα στον σύνδεσμο), μάρτυρας αστυνομικός επιβεβαίωσε ότι η πόρτα του συνδέσμου άνοιξε με τα κλειδιά που βρέθηκαν στο μπουφάν του συλληφθέντος κατά τον σωματικό έλεγχο.

Στον σύνδεσμο της Π.Π. Γερμανού υπήρχαν και φωτογραφίες του 23χρονου μαζί με άλλους οπαδούς του ΠΑΟΚ και από τον έλεγχο της σήμανσης βρέθηκαν τα αποτυπώματά του στον χώρο.

Μάλιστα, του αποδόθηκε και η κατηγορία της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, καθώς στο διαμέρισμα του ημιώροφου της πολυκατοικίας βρέθηκε και ένα γκλομπ αστυνομικού της Τροχαίας Θεσσαλονίκης!

«Πού τα βρήκες τα κλειδιά;» ρώτησε τότε τον 23χρονο ο πρόεδρος της έδρας.

«Τα βρήκα», απάντησε μονολεκτικά εκείνος, αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα που του απηύθυνε η έδρα.

«Μου τα έδωσε ένας μεγάλος σε ηλικία κύριος. Δεν τον ξέρω, θα πήγαινα με κάποιους», είπε λίγο πιο μετά.

«Με ποιους;» επέμεινε ο πρόεδρος.

«Δεν ξέρω» απάντησε ο 23χρονος.

Κράτησε την «ομερτά» των χούλιγκαν

Την ίδια στάση τήρησε ο 23χρονος και ενώπιον του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, όταν του απαγγέλθηκαν οι βαρύτατες κατηγορίες για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού και τετελεσμένη την απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, την επίθεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, καθώς και την κατηγορία της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

«Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες», αρκέστηκε να πει ατάραχος, αρνούμενος να ομολογήσει το έγκλημα.

Κατά άλλες πηγές, ωστόσο, ο 23χρονος φέρεται έτοιμος «να φορτωθεί» άλλη μία δολοφονική ενέργεια – έχοντας να αντιμετωπίσει ήδη ένα δικαστήριο για οπαδική βία– έτσι ώστε να αποφύγουν βαρύτερες κατηγορίες και ποινές όσοι ήταν μαζί του στην επίθεση τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Αλκη, ωστόσο, Αλέξης Κούγιας, επιμένει: Οσοι συλληφθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

«Κατόπιν της κατηγορίας που απήγγειλε ο εισαγγελέας, όλοι όσοι συλληφθούν, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες συνέργειας και συμμετοχής στην δολοφονία του Αλκη, και παράλληλα για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, και φυσικά την ποινή καθείρξεως έως 15 χρόνια», σημείωσε ο κ. Κούγιας μιλώντας στο Μega και επανέλαβε:

«Ηταν μια καταδρομική επιχείρηση, πολύ καλά σχεδιασμένη. Πήγαν για να τον σκοτώσουν»

Υπενθυμίζεται ότι ο συνήγορος του 23χρονου συλληφθέντος, Θεόδωρος Σιμόπουλος, ζήτησε και πήρε προθεσμία για την απολογία του νεαρού τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...