549
Κάμερες - και πλέον και ο εισαγγελέας- έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων | INTIMEnews

Δολοφονία 28χρονης: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις ευθύνες αστυνομικών στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2024, 14:37
Κάμερες - και πλέον και ο εισαγγελέας- έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων
|INTIMEnews

Δολοφονία 28χρονης: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις ευθύνες αστυνομικών στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2024, 14:37

Ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως φέρουν οι αστυνομικοί που είχαν βάρδια στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων όταν τους ζητήθηκε βοήθεια από την 28χρονη λίγη ώρα πριν τη σκοτώσει ο πρώην σύντροφός της, αργά το βράδυ της Δευτέρας, θα αναζητήσουν οι εισαγγελείς, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε την Τρίτη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αστυνομικών του επίμαχου Τμήματος, προς το οποίο κατέφυγε το θύμα για να ζητήσει προστασία από τον βίαιο άνδρα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποτρέψει το μοιραίο τέλος της.

Ο κ. Ελευθεριάνος αφού μελέτησε τη δικογραφία για την δολοφονίας της γυναίκας  μερικά μέτρα μακριά από το Τμήμα όπου φαίνεται να είχε ζητήσει περιπολικό να την πάει στο σπίτι της, ζήτησε να ερευνηθεί αν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει πριν αποφανθεί για την υπόθεση και το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργείται για τους συγκεκριμένους αστυνομικούς.

Οσο αφορά το έγκλημα σε βάρος της γυναίκας, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του δράστη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για δική του χρήση.

Αξίζει να αναφερθεί πως η 28χρονη που τραυματίστηκε θανάσιμα είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του πρώην συντρόφού της, το 2020, για βιαιοπραγία και βιασμό.

Τι αναφέρει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Διευκρινίσεις για τα όσα συνέβησαν σχετικά με τη δολοφονία της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, έδωσε νωρίτερα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, ανέφερε: «Στις 22:10, χθες, η 28χρονη μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια ημέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της. Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της».

Οσον αφορά στα όσα συνέβησαν μετά την αποχώρηση του θύματος από το Α.Τ., το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε: «Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Αμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε. Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση: «Από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση. Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ηδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button)».

Τέλος, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισήμανε ότι «από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...