227
H ταλαιπωρία Γάλλων αλλά και τουριστών συνεχίστηκε και το Σάββατο | REUTERS/Maye-E Wong

Μετά τη δολιοφθορά στη Γαλλία: μόνο 7 στα 10 TGV κινούνται το Σάββατο

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2024, 15:10
H ταλαιπωρία Γάλλων αλλά και τουριστών συνεχίστηκε και το Σάββατο
|REUTERS/Maye-E Wong

Μετά τη δολιοφθορά στη Γαλλία: μόνο 7 στα 10 TGV κινούνται το Σάββατο

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2024, 15:10

Κατά μέσον όρο 7 στα 10 τρένα υψηλής ταχύτητας θα κινούνται στη διάρκεια της σημερινής ημέρας στη Γαλλία στον βόρειο, τον δυτικό και τον νοτιοδυτικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας, ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF το Σάββατο.

Την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης, πραγματοποιήθηκε «μαζική επίθεση» στο δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις δρομολογίων και μεγάλη αναστάτωση.

Για το Σάββατο, η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων προέβλεψε επίσης μέσες καθυστερήσεις μίας ως δύο ωρών στους τρεις αυτούς σιδηροδρομικούς άξονες, σημειώνοντας επίσης ότι η κυκλοφορία “στον βόρειο άξονα” εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η κίνηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία αναμένεται να επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα μέχρι τη Δευτέρα, ανακοίνωσε αργότερα ο υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ.

«Η πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα αναμένεται τη Δευτέρα», είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους στη διάρκεια ενημέρωσης για την εξέλιξη της κατάστασης.

«Δεν έχει αποκλειστεί η ανάμειξη ξένης χώρας στο μαζικό σαμποτάζ»

Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ανάμειξης ξένης χώρας στις ενέργειες δολιοφθοράς που διαπράχθηκαν κατά του σιδηροδρομικού δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας, δήλωσε το Σάββατο ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν.

«Ποιός ευθύνεται; Είτε προέρχεται από το εσωτερικό της χώρας ή υπήρξε εντολή από το εξωτερικό, είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Εχουμε εντοπίσει μια σειρά στοιχείων που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα βρούμε τον ένοχο αρκετά σύντομα», δήλωσε ο Νταρμανέν στο δίκτυο France 2.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...