292
|

Δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων στον αρνητή δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 14:25

Δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων στον αρνητή δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 14:25

Δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων, με βάση τις νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, ασκήθηκε σε βάρος του αρνητή δικηγόρου, Νίκου Αντωνιάδη, που πέραν των διαδικτυακών του κηρυγμάτων κατά του εμβολίου και των μέτρων της πανδημίας, προτρέπει συστηματικά πολίτες που ασθενούν με Covid-19 να μην δέχονται ιατρικές υπηρεσίες-συμβουλές, τη διασωλήνωσή τους κ.τ.λ.

Ο Νίκος Αντωνιάδης –που στο παρελθόν ήταν συνήγορος μεταξύ άλλων και του καταδικασθέντος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλία Κασιδιάρη– είχε συλληφθεί (εδώ), αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας, καθώς οι δικηγόροι έχουν ειδική δωσιδικία, δηλαδή δικάζονται από δικαστήρια ανώτερου βαθμού και δεν παραπέμπονται στο Αυτόφωρο.

Η δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας μετά την ολοκλήρωση της κατεπείγουσας έρευνας που διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για σειρά αναρτήσεών του.

Η σχετική δικογραφία με κατηγορούμενο τον Νίκο Αντωνιάδη, απεστάλη στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να προσδιοριστεί η δίκη του ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Με γοργούς ρυθμούς διενεργείται παράλληλα η έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιώργου Νούλη, για την περίπτωση του θανάτου 54χρονης ασθενούς στον «Ευαγγελισμό» τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία αρνήθηκε να διασωληνωθεί.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο κατηγορούμενος δικηγόρος, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες, η ασθενής τον επικαλέστηκε προκειμένου να μην της γίνει η ιατρική πράξη που συνέστησαν οι γιατροί λόγω μείωσης του οξυγόνου της.

Η 54χρονη υποβλήθηκε στη διαδικασία για την αντιμετώπιση της αναπνευστικής δυσχέρειας με εισαγγελική εντολή που έλαβαν οι γιατροί του νοσοκομείου. Ηταν όμως πλέον αργά για την ίδια.

Σημειώνεται ότι η έρευνα του κ. Νούλη στρέφεται κατά προσώπων, εκτός νοσοκομείου, που εμπόδισαν την έγκαιρη διασωλήνωση της εκλιπούσης και αναζητά ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αλλά και του αδικήματος που αφορά παραβάσεις του νόμου για την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...