245
Τζο Μπάιντεν και Βίκι Κένεντι | REUTERS (Mandatory Credit: Scott Taetsch-USA TODAY Sports) και Wikipedia

Διπλωματία Μπάιντεν με πρεσβευτή μία Κένεντι

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2021, 15:00
Τζο Μπάιντεν και Βίκι Κένεντι
|REUTERS (Mandatory Credit: Scott Taetsch-USA TODAY Sports) και Wikipedia

Διπλωματία Μπάιντεν με πρεσβευτή μία Κένεντι

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2021, 15:00

Οπως είχαν «προφητέψει» εδώ και καιρό τα αμερικανικά μίντια, ο Τζο Μπάιντεν διόρισε την 67χρονη Βίκι (Βικτόρια) Κένεντι πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αυστρία. Η Βίκι είναι η χήρα του γερουσιαστή Τεντ Κένεντι. Μετά τον θάνατο του άντρα της, η Βίκι αρνήθηκε να διεκδικήσει τη δική του γερουσιαστική έδρα στη Μασαχουσέτη. Η τοποθέτησή της στην πρεσβεία της Βιέννης δεν είναι, πάντως, και μεγάλο αίνιγμα: με τον διορισμό της ο Μπάιντεν τίμησε τη μνήμη του προσωπικού φίλου του, του Τεντ, που πέθανε το 2009. Οι δυο τους, λέγεται, είχαν ένα κοινό, την ιρλανδική καταγωγή τους, αλλά και μία διαφορά: ο Τεντ κολυμπούσε στον πλούτο, ο Τζο ήταν φτωχός. Πέρασαν μαζί περί τα 36 χρόνια στη Γερουσία.

Η Βίκι είναι δραστήρια πολιτικά και κοινωνικά, ενώ έχει αναπτύξει και φιλανθρωπική δραστηριότητα. Σπούδασε νομικά και εξακολουθεί να είναι συνεργάτρια της εταιρείας Greenberg Taurig, η οποία ειδικεύεται στο εμπορικό δίκαιο, με γραφεία στη Βοστώνη και στην Ουάσινγκτον. Αποτελεί συνιδρύτρια του ινστιτούτου Edward M. Kennedy, που ως ΜΚΟ συνεργάζεται με τη Γερουσία. Κατέχει θέση στο Δ.Σ. του πολιτιστικού φορέα της Ουάσινγκτον John Kennedy Center. Μετέχει και σε ένα κλαμπ που στόχο του έχει τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης διασποράς των όπλων στην αμερικανική επικράτεια.

Τα αμερικανικά μίντια σημείωσαν ότι η Βικτώρια συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση των Κένεντι στη διπλωματία, η οποία ξεκίνησε με τον πεθερό της, Τζόζεφ Κένεντι, καθώς υπήρξε πρεσβευτής στο Λονδίνο από το 1938 έως το 1940. Η τελευταία λέξη ωστόσο ανήκει στη Γερουσία, η οποία πρέπει να επικυρώσει τον διορισμό της Βίκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...