Δραστικά μέτρα έλαβε η κυβέρνηση Τραμπ για να εκδηλώσει την αλληλεγγύη της στη Βρετανία, μετά την υπόθεση δηλητηρίασης του ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ. Αφότου έγινε γνωστό ότι δέκα χώρες της ΕΕ θα απελάσουν ρώσους διπλωμάτες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν στην απέλαση 60 διπλωματών.
Ο αριθμός των ρώσων διπλωματών οι οποίοι θα απελαθούν από το αμερικανικό έδαφος είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο των συναδέλφων τους που έχουν ήδη απελαθεί από τη Μεγάλη Βρετανία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέταξε ακόμη το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σιατλ.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, απηύθυνε, πριν από λίγες ημέρες, έκκληση στους ευρωπαίους εταίρους της να επιδείξουν αλληλεγγύη και να της προσφέρουν ομόφωνη στήριξη.
«Αυτό που συνέβη στη Μεγάλη Βρετανία δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Σε κοινή γραμμή πλεύσης με τη γαλλική πλευρά και η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ συμφώνησε ότι έχουν καταγραφεί ύποπτες υποθέσεις πίσω από τις οποίες βρίσκεται η Μόσχα.
Τα κράτη-μέλη που εκτιμάται ότι προετοιμάζουν την απομάκρυνση ρώσων διπλωματών είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Εσθονία, η Λετονία, η Βουλγαρία, η Τσεχία και η Δανία.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε τη Βρετανία ότι επιχειρεί να μεγαλοποιήσει καταστάσεις.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News