241
Φοιτητές του ΕΜΠ θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Columbia | Shutterstock

Διπλό δίπλωμα από ΕΜΠ και Columbia!

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2021, 11:42
Φοιτητές του ΕΜΠ θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Columbia
|Shutterstock

Διπλό δίπλωμα από ΕΜΠ και Columbia!

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2021, 11:42

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας με το αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia για την κατάρτιση του πρώτου διπλού διπλώματος (dual degree), βρίσκεται το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής».

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζονται σε κορυφαίο επίπεδο στελέχη των δύο ιδρυμάτων, από το 2022, δέκα αριστούχοι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν παράλληλα δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, παρακολουθώντας οκτώ εξάμηνα στην Αθήνα και δύο στη Νέα Υόρκη και να λάβουν δύο διπλώματα: το μεταπτυχιακό σε διάφορες ειδικότητες μηχανικών από το Columbia και το δίπλωμα (integrated master) από το ΕΜΠ.

Οι όποιες δυσκολίες στην ολοκλήρωση του σχεδίου εστιάζονται σε ασυμβατότητες, όπως οι τετραετείς προπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ σε αντίστιξη με τις πενταετείς σπουδές στο ΕΜΠ, η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας και άλλα, ωστόσο εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα και θα ξεπεραστούν.

Αναζήτηση χρηματοδότησης

Ακόμη ένα αγκάθι για την υλοποίηση του σχεδίου είναι οι απαιτήσεις σε χρηματοδότηση είναι μεγάλες, κυρίως για τους Ελληνες φοιτητές, οι οποίοι πέρα από τα έξοδα διαμονής στις ΗΠΑ θα πρέπει να καταβάλουν και δίδακτρα στο Columbia, σε αντίθεση με τους φοιτητές του αμερικανικού ιδρύματος που θα έλθουν στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό θα αναζητηθεί οικονομική υποστήριξη από κοινωφελείς φορείς και ιδρύματα. Επίσης, θα επιδιωχθεί να υπάρξει ενίσχυση των Ελλήνων φοιτητών από οργανώσεις της διασποράς.

Τονίζεται ότι η επιλογή των 10 φοιτητών που θα συμμετάσχουν πιλοτικά σε αυτό το πρόγραμμα θα βασίζεται αποκλειστικά στην επίδοσή τους στις σπουδές και στο επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...