439
Φωτογραφία αρχείου | INTIMEnews

Διπλή καταδίωξη με πυροβολισμούς στα νερά της Κω – συνελήφθησαν τρεις τούρκοι διακινητές

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 10:49
Φωτογραφία αρχείου
|INTIMEnews

Διπλή καταδίωξη με πυροβολισμούς στα νερά της Κω – συνελήφθησαν τρεις τούρκοι διακινητές

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 10:49

Σε μία καθημερινότητα πια για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στις περιπολίες στο ανατολικό Αιγαίο, το βράδυ της Πέμπτης στην Κω σημειώθηκαν άλλες δύο επεισοδιακές καταδιώξεις λαθροδιακινητών, που με την ανοχή και σε αρκετές περιπτώσεις με τη συνδρομή της τουρκικής ακτοφυλακής, επιχειρούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος πρόσφυγες και μετανάστες.

Οπως και στο πρόσφατο επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό, τα ταχύπλοα των διακινητών πήγαν να εμβολίσουν τα περιπολικά του Λιμενικού Σώματος. Η καταδίωξη πήρε τέλος όταν οι λιμενικοί κατάφεραν να τα ακινητοποιήσουν με βολές ακριβείας στις εξωλέμβιες μηχανές τους (δείτε κάτω το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΛΣ).

Τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν με διαφορά μισής ώρας στη θαλάσσια περιοχή «Θέρμα» της Κω.

Οπως είπε σε δηλώσεις του στο Οpen ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Κοκκάλας, στο πρώτο διασώθηκαν 20 παράνομοι μετανάστες, ενώ συνελήφθησαν και δύο διακινητές, και στο δεύτερο 18 άτομα και συνελήφθη ένας διακινητής.

Και οι τρεις διακινητές που συνελήφθησαν είναι Τούρκοι.

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητά τους στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας. Η σύλληψη τριών διακινητών αποτελεί μια ακόμα επιτυχία και ένα ακόμα χτύπημα στα αδίστακτα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται δυστυχισμένους συνανθρώπους μας, εκθέτοντας τη ζωή τους σε θανάσιμο κίνδυνο», τόνισε στη σχετική δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού για τις δύο καταδιώξεις.

Βραδινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή “ΘΕΡΜΑ” ν. Κω.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Εν συνεχεία το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών των υπολοίπων είκοσι (20) αλλοδαπών.

Επίσης, βραδινές ώρες σήμερα στην ίδια θαλάσσια περιοχή («ΘΕΡΜΑ» ν. Κω), εντοπίστηκε έτερο ταχύπλοο σκάφος να κινείται ύποπτα και με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να ανταποκρίνεται στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε απόπειρα εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Εν συνεχεία, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη ενός (01) αλλοδαπού χειριστή, φερόμενου ως διακινητή των υπολοίπων δεκαεπτά (17) αλλοδαπών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...