268
Η θαλαμηγός «Περσεφόνη» στα ανοικτά της Βουλιαγμένης | INTIMEnews

Διπλή έρευνα για τη φωτιά στην Υδρα: Βρήκαν ίχνη από κροτίδες – ελέγχονται και οι χειρισμοί με τους Καζάκους στο «Περσεφόνη»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 14:08
Η θαλαμηγός «Περσεφόνη» στα ανοικτά της Βουλιαγμένης
|INTIMEnews

Διπλή έρευνα για τη φωτιά στην Υδρα: Βρήκαν ίχνη από κροτίδες – ελέγχονται και οι χειρισμοί με τους Καζάκους στο «Περσεφόνη»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 14:08

Ιχνη από κροτίδες βρέθηκαν κατά την έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη φωτιά στην Υδρα, στην ακτή δίπλα από τον όρμο Αγίου Νικολάου όπου είχε βρει απάγκιο την περασμένη Παρασκευή η θαλαμηγός «Περσεφόνη».

Τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησαν (έστω και με πενθήμερη καθυστέρηση) τα στελέχη της ΔΑΕΕ, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής, έρχονται να επιβεβαιώσουν την παρουσία ατόμων στην ακτή την ώρα που εκδηλώθηκε η καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή Μπίστι στην Υδρα, ρίχνοντας περισσότερο φως στα αίτιά της.

Παράλληλα όμως με την επιτόπια έρευνα της ΔΑΕΕ, «τρέχει» και η εκείνη που διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για τους χειρισμούς των αρμόδιων Αρχών (Πυροσβεστική, Λιμενικό) την ημέρα της πυρκαγιάς. Αν δηλ. οι ενέργειες που έγιναν, ήταν οι ενδεδειγμένες ή υπήρξαν λάθη και παραλείψεις που τελικά οδήγησαν στο να αναχωρούν από τη χώρα μας, χωρίς την παραμικρή κατάθεση –πόσω μάλλον συνέπεια–, οι καζάκοι μισθωτές του «Περσεφόνη» και για τις όποιες ευθύνες να ελέγχονται μόνο ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού.

Τα ξημερώματα προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν  ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού «Περσεφόνη» που είχαν συλληφθεί από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μαζί με άλλα 11 μέλη του πληρώματος ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς στην περιοχή Μπίστι.

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθησαν ελεύθερα με εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με τους συνηγόρους, σε επτά μέλη του πληρώματος επιβλήθηκε ποσό εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ και στα άλλα τέσσερα 20.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...