185
Οπως φαίνεται, πολύ σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας θα διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Διπλή εξεταστική για τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2021, 11:57
Οπως φαίνεται, πολύ σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας θα διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Διπλή εξεταστική για τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2021, 11:57

Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά μπορεί να δημιούργησε ένα κλίμα αν όχι εθνικής ενότητας, τουλάχιστον συναντίληψης και διάθεσης για συνεννόηση, κάτι που όμως δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ. Ηδη ο ρυθμός του σκληρού ροκ ακούγεται από κάπου μακριά και αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διερεύνηση από τη Βουλή της χρηματοδότησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κατά την περίοδο της πανδημίας, καθώς και της διενέργειας δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Κωστή Π. Παπαδιόχου στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει η έρευνα να αφορά την περίοδο από το 2019 και εντεύθεν. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η πρόταση που έχει διαμορφώσει η Κουμουνδούρου ουσιαστικά προεξοφλεί κυβερνητικές ευθύνες» αναφέρει η εφημερίδα.

Η παράταξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αντίθετα, θα ήταν διατεθειμένη να συναινέσει σε μια έρευνα που θα αφορούσε γενικά τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τη διενέργεια δημοσκοπήσεων ώστε να αποκαλυφθούν κρούσματα διαφθοράς, όπου και εάν υπάρχουν.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να κινηθεί και η κυβερνητική πρόταση για σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να προχωρήσει στον δικό του δρόμο, όπως άλλωστε του δίνει το δικαίωμα το Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...