220
Ο πρόεδρος Μπάιντεν στο εργοστάσιο της Pfizer στο Μίσιγκαν. Πίσω του, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά | REUTERS/Tom Brenner

Καλά νέα: Η Pfizer διπλασιάζει τον ρυθμό παραγωγής των εμβολίων της

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2021, 11:09
Ο πρόεδρος Μπάιντεν στο εργοστάσιο της Pfizer στο Μίσιγκαν. Πίσω του, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά
|REUTERS/Tom Brenner

Καλά νέα: Η Pfizer διπλασιάζει τον ρυθμό παραγωγής των εμβολίων της

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2021, 11:09

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά ανακοίνωσε ότι η φαρμακοβιομηχανία αναμένει ότι θα είναι σε θέση να διπλασιάσει τον εβδομαδιαίο αριθμό των δόσεων του εμβολίου της για την Covid-19 που θα παραδίδει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι προφανές ότι οι τεχνικές βελτιώσεις που θα εφαρμόσει θα ισχύσουν και για τα ευρωπαϊκά εργοστάσιά της.

Ο  κ. Μπουρλά έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Μίσιγκαν ο πρόεδρος  Μπάιντεν.

Η Pfizer, είπε ο ελληνοεβραϊκής καταγωγής CEO, επί του παρόντος παραδίδει κατά μέσο όρο 5 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα και αναμένει ότι «θα υπερδιπλασιάσει» αυτόν τον αριθμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες. «Βελτιώσαμε τις διαδικασίες για να διπλασιάσουμε το μέγεθος της παρτίδας και να αυξήσουμε την παραγωγή και αναπτύξαμε πιο αποτελεσματικές μεθόδους ελέγχου για να μειώσουμε τους χρόνους παράδοσης», πρόσθεσε.

Τα μέτρα αυτά επέτρεψαν στην εταιρεία να μειώσει τον χρόνο που χρειάζεται για την παρασκευή του εμβολίου από τις 110 στις 60 ημέρες.

Ο κ. Μπουρλά πρόσθεσε ότι μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου η Pfizer είχε εφοδιάσει τις ΗΠΑ με 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech. Η εταιρεία έχει συμφωνήσει να παραδώσει 300 εκατομμύρια δόσεις στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος Μπάιντεν κάλεσε την εταιρεία να πετύχει γρηγορότερα αυτόν τον στόχο και θα αναζητηθούν τρόποι για να βελτιωθεί η παραγωγή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...