224
| Shutterstock

Δημοσκόπηση: Υπέρ της σύγκλισης το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2024, 21:46
|Shutterstock

Δημοσκόπηση: Υπέρ της σύγκλισης το 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2024, 21:46

Μεσούσης της συζήτησης περί συμπόρευσης των κομμάτων της Κεντροαριστεράς, και ενώ κεντροαριστερά – αριστερά κόμματα αντιμετωπίζουν εσωτερικές έριδες με φόντο τις χαμηλές πτήσεις στις πρόσφατες ευρωεκλογές, η Metron Analysis παρουσίασε δημοσκόπηση για το μέλλον του χώρου μετά την κάλπη της 9ης Ιουνίου στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα ότι σχεδόν 7 στους 10 ερωτηθέντες (69%), από ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς σε ένα ενιαίο σχήμα.

Την ίδια στιγμή, το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί τη σύμπραξη των δύο κομμάτων.

Σημειώνεται πως όσοι δηλώνουν πως επιθυμούν τη σύμπραξη αυτοπροσδιορίζονται ως Κεντρώοι σε ποσοστό 81%, Κεντροαριστεροί σε ποσοστό 78% και Αριστεροί σε ποσοστό 73%.

Στο ερώτημα, πάντως, αν πρέπει η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές το 55% λέει «όχι».

Αλλωστε, για την πλειοψηφία των ερωτηθέντων (57%) το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν δημιουργεί ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 45% των πολιτών εκτιμά ότι στις πρόσφατες ευρωεκλογές ενισχύθηκε η Ακροδεξιά, το 25% η Δεξιά, το 11% το Κέντρο, το 9% η Αριστερά και το 1% η Ακροαριστερά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...