306
Ισχυρό προβάδισμα στις ευρωκάλπες του Ιουνίου για την κυβερνητική παράταξη. |

Δημοσκόπηση: Στο 35% η ΝΔ και προβάδισμα 21,5 μονάδων στις ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2024, 20:45
Ισχυρό προβάδισμα στις ευρωκάλπες του Ιουνίου για την κυβερνητική παράταξη.
|

Δημοσκόπηση: Στο 35% η ΝΔ και προβάδισμα 21,5 μονάδων στις ευρωεκλογές

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2024, 20:45

Με διαφορά 21,5 μονάδων φαίνεται να προηγείται δημοσκοπικά η Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες ευρωεκλογές, συγκεντρώνοντας μάλιστα υψηλότερο ποσοστό από τις προηγούμενες: αυτό καταδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, η οποία δημοσιεύεται στο «Πρώτο Θέμα».

Σε αυτή την έρευνα, η κυβερνητική παράταξη διατηρεί βάσιμες ελπίδες να περάσει πάνω από τον πήχη του 2019, που είναι ο ανεπίσημος εκλογικός στόχος εν όψει της ευρωκάλπης της 9ης Ιουνίου, παρά τη φθορά από την ακρίβεια και από τα νομοσχέδια που έχουν διχάσει (ισότητα στον γάμο και μη κρατικά πανεπιστήμια).

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται να περνάει σε ποσοστά το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ σημειώνονται διαρροές του ΠΑΣΟΚ και προς το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, «Δημοκράτες», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Στις προηγούμενες ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία είχε συγκεντρώσει ποσοστό 33,12% και ήταν μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 9,37%, ενώ στην παρούσα συγκυρία προσεγγίζει δημοσκοπικά το 35% και αποσπά προβάδισμα 21,5 μονάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το 13,5% φαίνεται ότι έχει σχεδόν διψήφια πτώση από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2019 όπου είχε συγκεντρώσει 23,75%.

Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και η Νέα Δημοκρατία διατηρούν το υψηλό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους, το οποίο έχουν κατοχυρώσει ήδη από τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου χρόνου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό του του «ΘΕΜΑτος» η εταιρεία Marc, η βασική μεταβολή που παρατηρείται στο πολιτικό σκηνικό, όπως αυτό διαρθρώνεται σχεδόν δυόμισι μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, είναι η κάμψη της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στην πρόθεση ψήφου απώλεσε σχεδόν τρεις εκατοστιαίες μονάδες, με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει ο ΣΥΡΙΖΑ που με βραχεία κεφαλή επανακτά τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των κομμάτων.

ΚΚΕ και «Ελληνική Λύση» κυμαίνονται κάτω από το 10%, ενώ «Πλεύση Ελευθερίας» και «Νίκη» κοντά στο 3%.

Κάτω από το όριο του 3% κινούνται «Σπαρτιάτες», «Νέα Αριστερά», «ΜέΡΑ25» και «Δημοκράτες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...