284
Οπως καταδεικνύουν όλες οι μετρήσεις κύρια ανησυχία των ψηφοφόρων αποτελεί το οικονομικό τους μέλλον | Alexandros Michailidis / SOOC

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα 7,8 μονάδων για τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 21:55
Οπως καταδεικνύουν όλες οι μετρήσεις κύρια ανησυχία των ψηφοφόρων αποτελεί το οικονομικό τους μέλλον
|Alexandros Michailidis / SOOC

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα 7,8 μονάδων για τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 21:55

Ισχυρό προβάδισμα 7,8 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε η πανελλαδική δημοσκόπηση της RASS για το ACTION 24, στο διάστημα από 28 Νοεμβρίου ως 2 Δεκεμβρίου.

Στην πρόθεση ψήφου, συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκέντρωσε ποσοστό 31,3%, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε στο 23,5%. Ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με 13,8%, το ΚΚΕ με 6,2%, η Ελληνική Λύση με 3,8% και το ΜέΡΑ25 με 3,3%.

Στο 9,1%  κυμάνθηκε η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Επιπλέον, εάν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή, 3 στους 4 πολίτες (75,1%) εκτίμησαν ότι η ΝΔ θα ήταν πρώτη.

Εξάλλου, εν συγκρίσει με τον Αλέξη Τσίπρα (20,6%) οι πολίτες έκριναν τον Κυριάκο Μητσοτάκη (47,9%) ως καταλληλότερο Πρωθυπουργό, ενώ «κανείς» (30,1%) απάντησαν περισσότεροι ερωτηθέντες από όσους «ψήφισαν» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα λοιπά ευρήματα της έρευνας, έντονη φάνηκε πως είναι η ανησυχία των πολιτών για το οικονομικό τους μέλλον (79,3%) και παρά το γεγονός ότι τους απασχολεί η ακρίβεια, θεωρούν ότι οι ανατιμήσεις στην αγορά είναι πρωτίστως απότοκο της διεθνούς συγκυρίας (57,3%) και δευτερεύοντος ευθύνη της κυβέρνησης (41,7%), ενώ δεν πιστεύουν ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει αποδώσει (μάλλον δεν έχει αποδώσει – δεν έχει αποδώσει: 69,4%) σε αυτή τη φάση.

Εξάλλου, οι σχεδόν πολίτες (48,6%) εκτίμησαν ότι η πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα είναι «στο μέτρο που πρέπει», ενώ αναφορικά με απευκταίο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία δήλωσαν πως αισθάνονται πιο ασφαλείς με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (51,7%).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...