370
Το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν επιθυμεί τις πρόωρες εκλογές που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης | Sooc

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 33% η ΝΔ, στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 15%

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2024, 20:59
Το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν επιθυμεί τις πρόωρες εκλογές που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης
|Sooc

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 33% η ΝΔ, στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 15%

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2024, 20:59

Στις 18 μονάδες διαμορφώνεται η δημοσκοπική διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών σύμφωνα με την έρευνα της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ το βράδυ της Τετάρτης. Την ίδια στιγμή, το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών, τις οποίες ζήτησε προ ημερών η αξιωματική αντιπολίτευση, βρίσκει αρνητικούς περισσότερους από τους μισούς πολίτες, σύμφωνα με το γκάλοπ.

Πιο αναλυτικά, στην εκτίμηση ψήφου της δημοσκόπησης, η οποία διεξήχθη το διάστημα από 1 με 3 Απριλίου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33% (μικρή μείωση σε σχέση με τη μέτρηση του Μαρτίου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 15%.

Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να σταθεροποιείται στην τρίτη θέση, με 12,5%, ενώ η Ελληνική Λύση (9%) φαίνεται πως «κερδίζει» το ΚΚΕ (8,5%) στη μάχη για το τέταρτο κόμμα.

Η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας μετρήθηκαν στο 3,5% και οι Σπαρτιάτες με τη Νέα Αριστερά στο 3%.

Λίγο πιο χαμηλά βρίσκονται το ΜέΡΑ25 (2,5%), οι Δημοκράτες (1,8%) του Ανδρέα Λοβέρδου και η Φωνη Λογικής (1,8%) της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Η εκτίμηση ψήφου της έρευνας (με κατανομή των αναποφάσιστων)
Πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός και καταλληλότερος για την πρωθυπουργία. Στη δεύτερη θέση είναι ο… «κανένας» και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη και σε αυτές τις μετρήσεις.

Οπως προαναφέρθηκε, το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν επιθυμεί τις πρόωρες εκλογές που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης, με ένα 35%, μόνο, να κρίνει θετικά / μάλλον θετικά αυτό το αίτημα.

Ενδιαφέρον έχει και η τοποθέτηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, με το 58% εξ αυτών επίσης να μην επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Στον αντίποδα, το 61% λέει «ναι» στη σύσταση Προανακριτικής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Μόλις το 28% εκφράζεται αρνητικά απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο.

Οον αφορά στα θέματα που προβληματίζουν την κοινωνία, μακράν στην κορυφή βρίσκονται η Ακρίβεια και η Οικονομία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...