395
| ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 21 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2023, 21:00
|ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 21 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2023, 21:00

Αποφασισμένοι να πάνε στην κάλπη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι πάνω από τους 9 στους 10 ψηφοφόρους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης.

Την ίδια ώρα, το 91% όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία τον Μάιο δηλώνουν ότι θα κάνουν την ίδια επιλογή και τώρα, ενώ ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα ψηφίσει και πάλι το 80% εκείνων που έκαναν τη συγκεκριμένη επιλογή στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 21 μονάδες, καθώς στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει 39% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και η ΝΙΚΗ με 3,5%.

Συνεπώς η Pulse καταγράφει πως η επόμενη Βουλή θα είναι επτακομματική, με την Πλεύση Ελευθερίας αλλά και τη ΝΙΚΗ να επιτυγχάνουν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο.

Στο σενάριο που επεξεργάστηκε η εταιρεία δημοσκοπήσεων για την κατανομή των αναποφάσιστων, η ΝΔ λαμβάνει 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12%, το ΚΚΕ 7, 4,5% η Πλεύση Ελευθερίας και από 4% η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ.

Σε ό,τι αφορά τις έδρες, με βάση το ίδιο σενάριο αυτές κατανέμονται ως εξής: 163 για τη ΝΔ, 52 για τον ΣΥΡΙΖΑ, 32 για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, 19 για το ΚΚΕ, 12 για την Πλεύση Ελευθερίας και από 11 έδρες για την Ελληνική Λύση και τη ΝΙΚΗ.

Εξάλλου, ένας στους πέντε (22%) λέει ότι πρέπει να γίνει κυβέρνηση πάση θυσία αν δεν προκύψει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου, ενώ ένα 31% θέλει νέες εκλογές το συντομότερο. Προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας και αν δεν αποδώσει τότε να προσφύγουμε εκ νέου στις κάλπες επιλέγει το 39%.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης από τον ΑΝΤ1 κατέγραψε το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 20,3% μονάδες, ενώ η δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε την ίδια ημέρα από το Mega, υπολόγισε τη διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος στο 21,1%. Η δημοσκόπηση της Alco, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, κατέγραψε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 21,7%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...