381
Το κυβερνών κόμμα βρίσκεται πρώτο, με διαφορά, και στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse | InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερά στο 8,5% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2022, 21:02
Το κυβερνών κόμμα βρίσκεται πρώτο, με διαφορά, και στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse
|InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερά στο 8,5% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2022, 21:02

Σταθερό προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Κατά την ίδια έρευνα, η οποία διενεργήθηκε στο διάστημα από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου σε δείγμα 1.206 πολιτών, το κυβερνών κόμμα βρίσκεται πρώτο, με διαφορά, και στην παράσταση νίκης.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 33,5%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%, το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ με 14%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Ιδια διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στο 8,5%, είχε καταγράψει η δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας και τον Μάιο (περισσότερα εδώ).

Σταθερό είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης, καθώς καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 56%. Στο ίδιο ερώτημα – «ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο;» – μόλις το 26% των ερωτηθέντων απάντησε «ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ερώτημα ποιος θεωρείται «καταλληλότερος για Πρωθυπουργός», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (39%) διατηρεί προβάδισμα 13 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα (26%).

Το 31% των ερωτηθέντων έκρινε πως «κανένας από τους δύο» δεν είναι κατάλληλος για τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται και στο ερώτημα «ποιος από τους επόμενους μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα οικονομίας;». Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει 36%, ο Αλέξης Τσίπρας 24%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 10% και «κανένας» 23%.

Πρώτος στις προτιμήσεις των πολιτών έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο ερώτημα «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας;», τα οποία βρίσκονται διαρκώς στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.  Ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει 41%, έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα και 9% του Νίκου Ανδρουλάκη. Ενα 22% απαντά «κανένας».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ερώτημα για τον χρόνο των εθνικών εκλογών. Το 46% θεωρεί ότι καλύτερος χρόνος για τη διεξαγωγή των εκλογών είναι «μέσα στο 2023», ενώ το 43% επιθυμεί να στηθούν κάλπες φέτος. Το 11% των ερωτηθέντων απάντησε «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...