403
| InTime News

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 17% της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2024, 22:30
|InTime News

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 17% της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2024, 22:30

H Νέα Δημοκρατία διατηρεί το ισχυρό προβάδισμά της έναντι των άλλων κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου σύμφωνα με ακόμα μία δημοσκόπηση, τα ευρήματα της οποίας έγιναν γνωστά το βράδυ της Πέμπτης, αυτή τη φορά από την Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Είχαν προηγηθεί τα γκάλοπ των Alco (για τον Alpha) και Marc (για τον ΑΝΤ1), τα οποία διενεργήθηκαν το ίδιο περίπου διάστημα, και τα οποία επίσης επιβεβαίωσαν την παντοδυναμία του κυβερνώντος κόμματος.

Η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου (σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων) της συγκεκριμένης έρευνας διαμορφώθηκε στις 17 μονάδες. Η ΝΔ συγκεκριμένα συγκεντρώνει ποσοστό 33%, ενώ έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 16%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12,5%, στην τέταρτη η Ελληνική Λύση με 9% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 8%. Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνουν από 3,5%, ενώ έπονται η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25, αμφότερα στο 3%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έρχεται πρώτη με 29% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 14%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 11%, η Ελληνική Λύση με 8%, το ΚΚΕ με 7%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3%, η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25 με 2,5%, η Φωνή Λογικής με 2,1% και οι Δημοκράτες με 1,8%.

Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 10,5%.

Ως καταλληλότερος για Πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, ακολουθεί ο «κανένας» με 22% και τρίτος έρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης με 12%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 6% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας 5%.

Στην ερώτηση «πώς θα επιλέξετε τι θα ψηφίσετε στις ερχόμενες ευρωεκλογές» οι μισοί από τους ερωτηθέντες (50%) απάντησαν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα που υποστήριξαν και στις εθνικές εκλογές, ενώ το 27% θα ψηφίσει με βάση τα πρόσωπα και τις προτάσεις. Ενα 13% δήλωσε ότι θα ψηφίσει για να τιμωρήσει ή να στείλει μήνυμα.

 

Σχετικά με το αν θα ψηφίσουν στις ερχόμενες ευρωεκλογές, οι ερωτηθέντες απαντούν «σίγουρα ναι» σε ποσοστό 74% και «μάλλον ναι» σε ποσοστό 15%. Παράλληλα, το 68% δηλώνει πολύ σίγουρο ότι θα ψηφίσει το κόμμα που έχει ήδη επιλέξει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...