234
| SOOC/Action24/CreativeProtagon

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη με τεράστια διαφορά η ΝΔ, τέταρτος ο Βελόπουλος

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2024, 08:33
|SOOC/Action24/CreativeProtagon

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη με τεράστια διαφορά η ΝΔ, τέταρτος ο Βελόπουλος

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2024, 08:33

Η βασική εικόνα δεν αλλάζει: και αυτή η δημοσκόπηση, της Opinion Poll για το κανάλι Action24, επιβεβαίωσε την αδιαμφισβήτητη και τεράστια διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τα άλλα κόμματα εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ωστόσο, για πρώτη φορά μετρήθηκαν πέντε κόμματα σε διψήφιο, τέσσερα σε απόσταση 3,8 ποσοστιαίων μονάδων και επίσης η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου βρέθηκε στην τέταρτη (!) θέση, πάνω δηλαδή από το ΚΚΕ και κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση διεξήχθη μετά το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκτίμηση ψήφου, που μετρά η Opinion Poll, η ΝΔ βρίσκεται στο 33,9%, ενώ το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ακολουθεί δεύτερο στο 13,9%, η μεταξύ τους διαφορά είναι στις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Τρίτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,9%, ενώ η Ελληνική Λύση αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση με 10,2%. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ, με ένα επίσης ανεβασμένο ποσοστό, στο 10,1%. Εκτο κόμμα είναι η Νίκη με 4,2%, ενώ «τσιμπάει» η Νέα Αριστερά που στην εκτίμηση ψήφου μετρήθηκε στο 3,3% –πάντως, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου βρέθηκε στο 3,5%. Σε δημοσκοπική αποδρομή οι Σπαρτιάτες που καταγράφηκαν στο 2,7%.

Σε ερωτήματα που αφορούν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες θεωρούν ότι το Συνέδριο δεν ενίσχυσε το κόμμα.

Συγκεκριμένα το 59,9% θεωρεί ότι δεν το ενίσχυσε καθόλου, το 16,5% απαντά «λίγο». «Αρκετά» απαντά το 10,7% και «πολύ» το 4,3%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...