352
Η ακρίβεια και η οικονομία προβληματίζουν περισσότερο τους πολίτες, σύμφωνα με ένα ακόμη γκάλοπ | |ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ στις ευρωεκλογές – Σε μονοψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2024, 21:03
Η ακρίβεια και η οικονομία προβληματίζουν περισσότερο τους πολίτες, σύμφωνα με ένα ακόμη γκάλοπ
||ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ στις ευρωεκλογές – Σε μονοψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2024, 21:03

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ τόσο στις επικείμενες ευρωεκλογές όσο και σε ερώτημα για την ψήφο των πολιτών ενόψει εθνικών εκλογών αποτυπώνει η δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action24.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 27,1%, το ΠΑΣΟΚ 11,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο μονοψήφιο 9,9% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση (7,5%), το ΚΚΕ (7,4%) και η Νίκη με 3%.

Εκτός Ευρωβουλής εμφανίζονται να μένουν οι Σπαρτιάτες, η Πλεύση Ελευθερίας, η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25, ενώ αναποφάσιστοι εμφανίζονται οι πολίτες σε ποσοστό 21%.

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 34,3%, έχοντας διαφορά 19,7 μονάδων από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, που κινείται στο 14,6%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, η Ελληνική Λύση με 9,5% και το ΚΚΕ με 9,4%.

Στην εκτίμηση φήφου για τις εθνικές εκλογές, η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμα στις 21,2 μονάδες από τον δεύτερο, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 36,2%, έναντι 15% του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση συγκεντρώνει 12%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ, με 9,5%, και η Ελληνική Λύση με 8,7%. Οι Σπαρτιάτες μένουν εκτός Βουλής, καθώς συγκεντρώνουν 2,5%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας (3,6%) και η Νίκη (3,8%) περνούν τον πήχη του 3% οριακά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να θεωρείται ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός με 36,9%. Ακολουθούν ο «κανένας» με 29,4%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 7,2%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,4%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5,8% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 4,2%.

Αξίζει να αναφερθεί πως σε ερώτηση για το πρόβλημα που απασχολεί περισσότερο τους πολίτες, η συντριπτική πλειοψηφία, το 59,6% των ερωτηθέντων, «έδειξε», σε ακόμη μία δημοσκόπηση, την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις.

Εξάλλου, περισσότεροι από ένας στους δύο δεν θεωρούν ικανοποιητικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους αγρότες, ωστόσο η πλειοψηφία αντιτίθεται στο κλείσιμο των δρόμων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...