471
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή | IntimeNews

Δημοσκόπηση MRB: Με 13,1% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 21:43
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
|IntimeNews

Δημοσκόπηση MRB: Με 13,1% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 21:43

Με διαφορά 13,1 % προηγείται η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Συγκεκριμένα τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι: ΝΔ 35,6%, ΣΥΡΙΖΑ 22,5, Κίνημα Αλλαγής 5,7%, ΚΚΕ 4,6%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ25 3,5%.

Το γεγονός ότι έρευνα δίνει αδιευκρίνιστη ψήφο στο 20,9% δεν επιτρέπει και πολλά συμπεράσματα, αλλά ένα ξεκάθαρο είναι ότι η κυβερνητική παράταξη ναι μεν αντέχει, απολαμβάνοντας μια διψήφια διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση, όμως η φθορά της πλέον είναι εμφανής: τον περασμένο Δεκέμβριο, στην έρευνα της ίδιας εταιρείας, η πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ μετριόταν στο 38,1%, δηλαδή υπήρξε απώλεια 2,5%.

Απώλεια ωστόσο κατέγραψε και ο ΣΥΡΙΖΑ: από το 23,1% του περασμένου Δεκεμβρίου στο 22,5%, γεγονός που μαρτυρά την αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να καρπωθεί τη φθορά του αντιπάλου του.

Στο ερώτημα εξάλλου ποιος είναι ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 39,9% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε ποσοστό 25,7 % ο κ. Τσίπρας (διαφορά 14,2%). Ο «Κανένας» και πάλι επικρατεί του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ…

Στα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης αναφορικά με την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα το 60,5% κρίνει θετικά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ το 18,5% την κρίνει αρνητικά. Το 60,4% κρίνει αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το 17,3% θετικά.

Το 69,8% ζητεί να μην γίνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, ενώ μόλις το 15,5% ζητεί να υπάρξει κυβερνητική υποχώρηση –δηλαδή λιγότεροι και από όσους δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του οποίου ζήτησε, ως γνωστόν, από την κυβέρνηση το περασμένο Σάββατο να κάνει αυτό που ζητά ο τρομοκράτης.

Οσον αφορά την υπόθεση Λιγνάδη το 59% κρίνει αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης, ενώ το 30% την κρίνει θετικά. Το 56,5% κρίνει αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το 32,2% την κρίνει θετικά.

Σχετικά με την αξιολόγηση των χειρισμών της κυβέρνησης για την πανδημία και του εμβολιασμούς το 52% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, ενώ το 44,8% απαντά πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Το 58,3% των ερωτηθέντων δηλώνει πως στο θέμα των εμβολιασμών η κυβέρνηση τα πάει καλά. Στον αντίποδα το 33,7% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση ως προς το θέμα αυτό.

Στην αξιολόγηση των υπουργών πρώτος σε δημοφιλία έρχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ τρίτος είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπουργός Αμυνας. Στην τελευταία θέση εμφανίζεται ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ενώ στην προτελευταία ο Κώστας Τσιάρας υπουργός Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...