292
| Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσκόπηση Marc: Μειώνεται ο αριθμός όσων λένε ότι δεν θα εμβολιαστούν

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2021, 22:13
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσκόπηση Marc: Μειώνεται ο αριθμός όσων λένε ότι δεν θα εμβολιαστούν

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2021, 22:13

Το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι δεν θα εμβολιαστούν έχει μειωθεί από τον Οκτώβριο, δείχνει η δημοσκόπηση της Marc για τον Ant1, η οποία, στο πρώτο μέρος της, αποτύπωσε τη δύναμη των κομμάτων. Η έρευνα καταγράφει ακόμη τις απόψεις των πολιτών για ζητήματα όπως η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση.

Στο ερώτημα αν έχουν κάνει το εμβόλιο, το 1% ανέφερε ότι έχει κάνει μόνο την πρώτη δόση, το 74% ότι έχει κάνει τις δύο δόσεις και το 3,7% ότι έχει νοσήσει.

Το 6,7% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο, αλλά ότι σκέπτεται να το κάνει ή ότι έχει προγραμματίσει να το κάνει, ενώ το 14,1% απάντησε ότι ούτε το έχει κάνει ούτε σκέπτεται ή προγραμματίζει να κάνει το εμβόλιο.

Πάντως, σε σχέση με τον Οκτώβριο, έχει αυξηθεί το ποσοστό των ανεμβολίαστων που προγραμματίζουν ή σκέπτονται να κάνουν το εμβόλιο. Φτάνουν το 32,2% έναντι 26% πριν από έναν μήνα, ενώ αντίστοιχα έχουν μειωθεί οι αρνητές από 74% σε 67,8%.

Για την αύξηση των κρουσμάτων, το 53,6% την αποδίδει στη μη τήρηση των μέτρων από όλους και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ενώ το 32.2% στο ότι η Πολιτεία δεν έχει λάβει τα σωστά μέτρα και το 11,3σε όλους τους παραπάνω παράγοντες.

Για την ενεργειακή κρίση, το 17,2% εκτιμά πως θα κρατήσει για κάποιους μήνες, ενώ το 74,5% πως θα κρατήσει πολύ περισσότερο.

Η πλειονότητα των πολιτών δηλώνει ότι οι αυξήσεις θα  τους επηρέασουν. Ειδικότερα, το 6,4% απάντησε ότι το νοικοκυριό τους δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις, το 37,4% ότι οι ανατιμήσεις θα δυσκολέψουν την κατάσταση, αλλά το νοικοκυριό θα ανταπεξέλθει, το 44,7% ότι θα αναγκαστεί να περιορίσει αγαθά για την κάλυψη βασικών αναγκών και το 10.5% ότι δεν θα μπορέσει καθόλου να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες του, μετά τις αυξήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...