252
|

Δημοσκόπηση Marc: Επιστροφή στις διψήφιες διαφορές για τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2022, 21:07

Δημοσκόπηση Marc: Επιστροφή στις διψήφιες διαφορές για τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2022, 21:07

Για επιστροφή στις διψήφιες διαφορές της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο το «Πρώτο Θέμα» που την Κυριακή κυκλοφορεί με δημοσκόπηση της Marc: η εταιρεία μέτρησε το κυβερνών κόμμα στο 32,6%, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται στο 22,3% – μια δημοσκοπική διαφορά της τάξεως του 10,3% στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων.

Πρόκειται για μια δημοσκόπηση που διεξήχθη μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την ακρίβεια και στη σκιά της νέας πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί με την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία. Στα τέλη Μαρτίου δημοσκόπηση της Marc (για τον ΑΝΤ1 τότε) είχε υπολογίσει τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 9,3%.

Στα αξιωσημείωτα συμπεράσματα της έρευνας της Marc είναι και το ότι σχεδόν οι μισοί Ελληνες (48,8%) εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τη χώρα σε περίοδο κρίσης, αλλά και ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής υφίσταται μια κάποια φθορά που αποδίδεται στην απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να δεχτεί συγκυβέρνηση μόνο αν δεν είναι πρωθυπουργοί οι αρχηγοί της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση τη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 13,7%, δηλαδή παραμένει πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ απ’ όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ. Το ΚΚΕ ακολουθεί με 5,6%, ενώ στην πέμπτη θέση με 4,5% μετρήθηκε η Ελληνική Λύση. Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης με 3,1%.

Ενδιαφέρον είναι ότι το κόμμα του καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη μετρήθηκε από τη Marc στο 2,1%, ενώ η Εθνική Συνεννόηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου παίρνει 1%.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...