235
Η οξύτατη επίθεση του Τσίπρα εναντίον της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη προσωπικά, φαίνεται πως δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τους πολίτες | ΙΝΤΙΜΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Δημοσκόπηση: Η ακρίβεια και το ενεργειακό «καίνε» τους πολίτες

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2022, 12:30
Η οξύτατη επίθεση του Τσίπρα εναντίον της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη προσωπικά, φαίνεται πως δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τους πολίτες
|ΙΝΤΙΜΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Δημοσκόπηση: Η ακρίβεια και το ενεργειακό «καίνε» τους πολίτες

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2022, 12:30

Μικρό δημοσκοπικό κόστος έχει μέχρι στιγμής για την κυβέρνηση η υπόθεση των παρακολουθήσεων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», καθώς η ΝΔ διατηρεί ένα ξεκάθαρο προβάδισμα της τάξης των 8,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως προκύπτει από τις απαντήσεις των ψηφοφόρων, η συγκεκριμένη υπόθεση αξιολογείται ως σοβαρή, ωστόσο τα θέματα που απασχολούν περισσότερο την κοινωνία είναι αυτά της καθημερινότητας, με την ακρίβεια και την αβεβαιότητα για τον επερχόμενο χειμώνα να κυριαρχούν (84,2%). Τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις προβληματίζουν το 36,4% των πολιτών, ενώ η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας είναι το βασικό θέμα ανησυχίας για το 30,2% των ερωτηθέντων. Το 26,3% δήλωσε πως θεωρεί σημαντικότερο θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ μόνον το 16% ενδιαφέρεται για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Πηγή: Μarc/Πρώτο Θέμα

Ετσι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι παρά την οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ βελτίωσαν τα ποσοστά τους μόλις κατά 0,5% σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας.

Πηγή: Μarc/Πρώτο Θέμα

Το προβάδισμα της Ν.Δ. παραμένει στην περιοχή των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2019, ενώ αδιαμφισβήτητη παραμένει η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο στη δημοτικότητα όσο και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (46,1% και 49,9%, αντίστοιχα), έναντι των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...