283
Ο Στ. Κασσελάκης στη συνάντησή του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος τώρα τον βλέπει από τη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων | Nick Paleologos / SOOC

Δημοσκόπηση GPO: Τρίτο κόμμα και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ – απειλείται από το ΚΚΕ

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2023, 08:55
Ο Στ. Κασσελάκης στη συνάντησή του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος τώρα τον βλέπει από τη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων
| Nick Paleologos / SOOC

Δημοσκόπηση GPO: Τρίτο κόμμα και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ – απειλείται από το ΚΚΕ

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2023, 08:55

Τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού, με τη ΝΔ μεν πάντα κυρίαρχη, αλλά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στη δεύτερη θέση, πάνω από τον κλυδωνιζόμενο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, φαίνεται να επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στα «Παραπολιτικά» —δύο 24ωρα μετά το γκάλοπ της Opinion Poll που ήταν το πρώτο που κατέγραψε αλλαγή στη θέση 2 και 3 του δημοσκοπικού χάρτη.

Σύμφωνα με την έρευνα της GPO, η ΝΔ παίρνει 36% στην πρόθεση ψήφου, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο 12,1% και τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί στο 11% (και όλα αυτά ενώ ο κ. Κασσελάκης έχει θέσει ως στόχο τη διατήρηση του 17% στις ευρωεκλογές).

Ο κ. Κασσελάκης είναι τέταρτος στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός: πρώτος είναι φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47,7%, ενώ ακολουθεί ο… κανένας με 22,6% και έπεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,5%. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται καταλληλότερος για Πρωθυπουργός από το 11,6%.

Το ενδιαφέρον —και συνάμα ανησυχητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ— είναι ότι η τάση τον θέλει πιο πιθανό να απειλείται στην τρίτη θέση από το ΚΚΕ που μετρήθηκε στο 8,9% και έχει ανοδική πορεία δημοσκοπικά, παρά να μπορεί να δώσει τη μάχη για την ανάκτηση της δεύτερης θέσης από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ —για αμφισβήτηση της ΝΔ δεν τίθεται λόγος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτή τη φάση ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει απώλειες τόσο προς το ΠΑΣΟΚ όσο και προς το ΚΚΕ, ενώ ένα ποσοστό περί το 20% τοποθετείται στην αδιευκρίνιστη ζώνη, αναμένοντας τις εξελίξεις (βλέπε Εφη Αχτσιόγλου, ομάδα «6+6») και μη έχοντας αποφασίσει για την εκλογική του κατεύθυνση.

Να σημειωθεί πως στην έρευνα της Opinion Poll και στη μέτρηση της εκτίμησης ψήφου, η ΝΔ κατέγραψε ποσοστό 38,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 16%, για να ακολουθήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ, με 14,7% και το ΚΚΕ, επίσης με διψήφιο ποσοστό, στο 10,6%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...