248
| Menelaos Myrillas / SOOC

Δημοσκόπηση Alco: Το 33% επιθυμεί δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ενισχύεται η τάση για αυτοδυναμία

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2023, 23:25
|Menelaos Myrillas / SOOC

Δημοσκόπηση Alco: Το 33% επιθυμεί δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ενισχύεται η τάση για αυτοδυναμία

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2023, 23:25

Την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση του 2023, την οποία διενήργησε η Alco, παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας η τηλεόραση του Alpha.

Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε το διάστημα 9-13 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.002 ατόμων, ξεχώρισε το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση, το οποίο αυξάνεται σταθερά το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που επιθυμούν να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση φτάνει πλέον το 41% από 37% που ήταν τον Σεπτέμβριο, ενώ το ποσοστό εκείνων που ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας έπεσε στο 46% από 49% που ήταν πριν από τέσσερις μήνες.

Στο ερώτημα αν θα πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή στον Αλέξη Τσίπρα, η υπεροχή του Πρωθυπουργού είναι μεγάλη, καθώς υπέρ του τάχθηκε το 33% των πολιτών έναντι 24% που συγκέντρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι στο ερώτημα πώς θα ήταν τα πράγματα στην Ελλάδα αν κυβερνούσε η αξιωματική αντιπολίτευση, το 41% δήλωσε «χειρότερα» και «ίδια» το 27%. Μόλις το 23% εκτίμησε ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κ. Τσίπρα.

Οι ερωτηθέντες που έκριναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα πήγαινε «χειρότερα» αυξήθηκαν, μάλιστα, τον Ιανουάριο σε σχέση με τη μέτρηση της εταιρείας τον Νοέμβριο (35%).

  • Η απάντηση στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου παρουσιάστηκε στο Β’ μέρος της δημοσκόπησης, στο δελτίο ειδήσεων του Alpha την Τρίτη. Δείτε την εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...