297
| Sooc

Δημοσκόπηση Alco: Στο 32,3% η ΝΔ, στο 15,3% ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2023, 19:58
|Sooc

Δημοσκόπηση Alco: Στο 32,3% η ΝΔ, στο 15,3% ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2023, 19:58

Διαφορά 17 μονάδων μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε στην πρόθεση ψήφου η δημοσκόπηση της Alco για την τηλεόραση του Alpha, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν μέσω της δεύτερης ισχυρής κακοκαιρίας που πλήττει περιοχές της χώρας, μετά την καταγίδα Daniel.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 32,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,3%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,8%, το ΚΚΕ 7,7%, η Ελληνική Λύση 5%, οι Σπαρτιάτες 4,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,7% και η Νίκη 2,5%.

Σε ό,τι αφορά στην εκλογή Κασσελάκη στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, η αξιολόγηση των πολιτών για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν βελτιώθηκε. Η εικόνα είναι μάλιστα «χειρότερη» για το 40% των ερωτηθέντων και «το ίδιο κακή» για το 17%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τα ευρήματα της έρευνας είναι διαφορετικά. Για το 37% η εικόνα είναι «καλύτερη» και για το 29% «το ίδιο καλή».

Αναφορικά με το ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσει ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα, το 56% των πολιτών δήλωσε πως πρέπει να κατευθυνθεί προς την Κεντροαριστερά, άποψη η οποία είναι εξίσου ισχυρή (53%) μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί από τους τελευταίους (23%), ωστόσο, θα ήθελαν να δουν τον κ. Κασσελάκη να στρέφεται περισσότερο προς την Αριστερά.

Η Alco κατέγραψε και τη δυσαρέσκεια των πολιτών σε σχέση με την αντίδραση της Πολιτείας στις κακοκαιρίες, με το 49% να λέει ότι δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένο με την απόκριση της κυβέρνησης και το 27% «λίγο». Μεγαλύτερη είναι η αγανάκτηση μεταξύ των κατοίκων της Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...