310
Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης φέρονται να βρίσκονται σε επαφή με μέλη της ΚΕ για να αποκτήσει δυναμική η πρότασή τους | INTIMENEWS/CreativeProtagon

Δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ για την ενιαία Κεντροαριστερά ζητούν Θεοχαρόπουλος και Ραγκούσης

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2024, 13:28
Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης φέρονται να βρίσκονται σε επαφή με μέλη της ΚΕ για να αποκτήσει δυναμική η πρότασή τους
|INTIMENEWS/CreativeProtagon

Δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ για την ενιαία Κεντροαριστερά ζητούν Θεοχαρόπουλος και Ραγκούσης

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2024, 13:28

Οι μετασεισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, για την αποτυχία δηλαδή του κόμματος να πιάσει τους στόχους του (το 20% που είχε θέσει ο Στέφανος Κασσελάκης και το 17% των προηγούμενων εκλογών), συνεχίζονται.

Λίγη ώρα μετά τη ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Κασσελάκη, στην οποία ο ίδιος απολογήθηκε μεν για την υπερπροβολή της ιδιωτικής του ζωής κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά τόνισε τον δικό του προσωπικό ρόλο στην… πτώση της ΝΔ, δύο στελέχη του κόμματος παρενέβησαν ζητώντας εξελίξεις για τη συγκρότηση ενιαίου πόλου της Κεντροαριστεράς.

Οπως έγινε γνωστό, ο Γιάννης Ραγκουσης και ο Χάρης Θεοχαρόπουλος, θα ζητήσουν από τα κομματικά όργανα να υπάρξει εσωκομματικό δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε το κόμμα να συμμετάσχει στις διαδικασίες για τη συγκρότηση ενός ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, προφανώς μαζί με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης στη συνέντευξή του έκανε ένα άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όχι όμως και προς τον Νίκο Ανδρουλάκη (ο οποίος έχει τα δικά του προβλήματα).

«Προσκαλώ την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου με τις οποίες συμφωνούμε», είπε, λέγοντας όμως με νόημα ότι «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πως να επικοινωνήσει με το γραφείο μου».

Η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει οριστεί για την Πέμπτη, αλλά το θέμα δύσκολο να συζητηθεί εκεί –άλλωστε οι δύο δεν είναι καν βουλευτές.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συγκληθεί εκτός απροόπτου στις 30 Ιουνίου και αναμένεται να είναι η πρώτη μετεκλογική «μάχη» μετά το επεισοδιακό 4ο Συνέδριο. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα δυο στελέχη βρίσκονται ήδη σε επαφή με άλλα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής προκειμένου η θέση τους να αποκτήσει δυναμική.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ραγκούσης, ο κ. Θεοχαρόπουλος μαζί με τον υποψήφιο για τη δημαρχία της Αθήνας και πρώην βουλευτή, Κώστα Ζαχαριάδη, είχαν ζητήσει πριν από τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να «μετακομίσει» από την ομάδα της Αριστεράς στους PES των Σοσιαλιστών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...